Na obzore ďalší veľký problém v známych kauzách
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ústavný súd ide prejednávať odposluchy rozhovorov medzi Kočnerom a jeho odvokátmi, ktoré vznikli počas jeho väzby. V princípe takto porušiť dôvernosť vzťahu medzi advokátom a klientom je nezákonné. Otázka je, či prípadne Ústavný súd dokonca nezruší daný rozsudok (19 rokov za falšovanie zmeniek). Zvažuje na sociálnej sieti Juraj Draxler. Ďalej už autorov pôvodný text.

______________________________________

"Pôjde potom o ďalší z dnes už dlhého radu prešľapov, ktorých sa niektorí policajti a prokurátori dopúšťali počas hurá ťaženia "proti mafii" za ostatné tri roky. 

Od šialene prepáleného útoku 50-členného komanda na administratívu budovu, kde na jednom z poschodí sídli aj známa finančná skupina, až po tak spackané obvinenia, že si z toho bývalý minister vnútra Kaliňák celkom pobavene uťahoval (povedal niečo v štýle, že takto procesne postupovať sa možno dá v Burundi, ale nie u nás - a ukázalo sa, že zákon naozaj ovládal lepšie ako druhá strana).

Je to celé tragikomické

Nejaká časť národa by tým odchádzajúcim diletantom nakoniec asi odpustila aj ťažkopádnu reakciu pri zachraňovaní pandémiou postihnutého hospodárstva. Aj to, že zo sľubovaných zázračných reforiem školstva, hospodárstva či zdravotníctva nebolo nič.

Ale nakoniec prakticky nič neostalo ani z veľkohubých rečí, kto všetko pôjde do väzenia.

Panoptikum diletantskej hrôzy

Okrem toho, že veľa vecí stálo na vode, príslušné zložky to niekedy celé strápnili aj prekračovaním kompetencií či postupmi s otáznou zákonnosťou.
Ak nakoniec (na nejaký čas) kvôli formálnym ale dôležitým chybám nebodaj budú musieť zrušiť rozsudok ešte aj niekomu, ako je Kočner, bude to už naozaj, ľudovo povedané, obrovský trapas."

______________________________

Kéry: Prezidentka je len BÁBKOU Matoviča a Hamrana
Slovensko, pokiaľ bude vedené koalíciou na čele so SMERom-SSD, so vstupom Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie nebude nikdy súhlasiť, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník Marián Kéry, predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik