Meteorologické výstrahy varujú pred búrlivým víkendom
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Nadchádzajúci víkend bude z hľadiska počasia náročný. Informujú o tom nielen stránky SHMÚ a Imeteo, ale aj web tvnoviny.sk.

Rátať by s tým mali predovšetkým kardiatici - bude totiž mimoriadne vysoká vlhkosť vzduchu, avšak na juhu a juhozápade až pri možných tridsiatkách a viac teplotách.

Začne to zajtra

Situácia sa zhorší v sobotu (5. 8.). Na juh a východ krajiny bude zatekať mimoriadne vlhký a teplý vzduch. Teploty tu vystúpia aj nad 32 stupňov, ale pri vysokej vlhkosti bude dusno. Na viacerých miestach zaprší, budú aj búrky.

​„A práve takéto podmienky búrky doslova milujú. Víkend k nám prinesie jednotlivé vlny zrážok, no vplyvom vhodných podmienok budú zrážkové vlny na juhu a východe výdatnejšie, čo bude prinášať desiatky milimetrov zrážok,“ informuje portál imeteo.sk

Hrozia povodne

Meteorológovia tiež dôrazne upozorňujú, že na našom území spadne od 60 do 90 mm zrážok, čo sú extrémne hodnoty. Znamená to, že cez víkend nám na niektorých miestach hrozia aj povodne.

Tvári sa, ako keby vôbec nebola tri roky ministerkou
Začiatkom tohto týždňa Michal Kaliňák (Hlas-SD) poukázal na tlačovej besede na nezmyselnosť výzvy na „Centrá zdieľaných služieb. Je tu podľa neho ďalšia zbabraná výzva. Tá by sa mala týkať Plánu obnovy historických budov. Remišovej strana však... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik