Lavrov - Západ ignoruje neonacistickú hrozbu z Kyjeva
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Téma neonacistickej hrozby z Ukrajiny sa pri šírení mierových iniciatív ignoruje", povedal podľa International Affairs 4. augusta ruský minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov.

„Potreba zastaviť tieto neonacistické hrozby je jasná. V množiacich sa iniciatívach „o Ukrajine“ sa však táto téma mlčky obchádza,“ povedal Lavrov pre magazín International Affairs.

Vnucujú nám Zelenského ideológiu

Podľa ministra sa Západ snaží vnútiť svetu „formule ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského“, ako aj vrátiť situáciu k hraniciam z roku 1991. Ako však poznamenal Lavrov, v Spojených štátoch, Británii a v Európskej únii nehovoria o postoji Západu k pozícii Ukrajiny: „Vezmeme Krym, Donbas a ďalšie územia a zničíme tam všetko ruské."

"Na Ukrajine sa nacizmus v spracovaní Banderovcov stal dominantnou ideológiou"

Píše citovaný zdroj. V novembri 2022 Zelenskyj predstavil svoj plán na dosiahnutie mieru. Skladá sa z 10 položiek . Medzi nimi je stiahnutie ruských vojsk, obnovenie územnej celistvosti Ukrajiny, vytvorenie medzinárodného mechanizmu na kompenzáciu strát krajiny z nepriateľských akcií na úkor ruských aktív. Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter 1. augusta navrhol, že na mierových rozhovoroch v Saudskej Arábii prinúti Západ hlavu Ukrajiny, aby sa vzdala všetkých požiadaviek voči Rusku a „vyhodila slávny Zelenského desaťbodový plán von oknom“.

A opäť téma neonacizmu

Ruský prezident Vladimir Putin 29. júla po výsledkoch rusko-afrického summitu v Petrohrade povedal, že Ukrajina hľadá svoju identitu cez neonacizmus a západným krajinám to vyhovuje. Špeciálna operácia na obranu Donbasu tak pokračuje. Rozhodnutie padlo na pozadí zhoršenia situácie v regióne v dôsledku ostreľovania regiónu ukrajinskou armádou.

Hnus šialenej doby - do Hirošimy sa pôjdu klaňať USA, Rusko tam odmietli
Japonsko odmietlo účasť Ruska na spomienkových slávnostiach v Hirošime a Nagasaki, diplomatom z Ruska odopreli účasť na spomienkových podujatiach pri príležitosti 78. výročia amerických atómových bombových útokov na japonské mestá Hirošima a... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme