Kyjev vrhá do záhuby už aj zálohy zo západnej časti Ukrajiny
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Brigádny generál Ozbrojených síl Ukrajiny Oleksandr Tarnavskij, veliteľ ukrajinského zoskupenia Tavria, informoval podľa eadaily.com šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského o zložitej situácii na fronte v Záporoží.

Informoval o tom ukrajinský telegramový kanál "Resident" s odvolaním sa na informovaný zdroj z kancelárie prezidenta Ukrajiny. Generál podľa neho vo svojej správe zdôraznil, že ukrajinské jednotky nemôžu postupovať ďalej bez doplnenia novými zálohami.

Melú z posledného, no melú a melú

„Ruské jednotky aktívne používajú drony a lancety na naše vybavenie a ich letectvo funguje nepretržite na oblohe, zatiaľ čo naša protivzdušná obrana je príliš ďaleko od prednej línie na potlačenie nepriateľskej aktivity,“  - píše sa v príspevku.

Po tom, čo Tarnovskij podal správu, zdroje kanála v Generálnom štábe ozbrojených síl Ukrajiny informovali, že ukrajinské vojenské velenie začalo s presunom záloh zo západnej Ukrajiny do Odesy / Nikolajeva / Krivoj Rogu / Dnepropetrovska na "realizáciu druhej etapy protiofenzívy".

Už v tom má chaos aj Západ

Zároveň si treba uvedomiť, že v číslovaní  „protiútoku“ sú už všetci poriadne zmätení. Noviny The Washington Post informovali, že Kyjev začal už "tretiu fázu" ofenzívy a vrhol do boja záložný 10. armádny zbor, aby postúpil v oblasti Rabotino v regióne Záporožie.

Ako informoval EADaily , Washington tlačí na kyjevský režim s ďalšou fázou protiofenzívy, ktorá by sa mala začať prechodom cez Dneper.

Na Západe sú nespokojní s pozičnou vojnou v Záporožskom smere a chcú vidieť rozsiahlu ofenzívu veľkých síl so všetkými druhmi techniky a nie operácie na úrovni roty alebo práporu.

Lavrov - Západ ignoruje neonacistickú hrozbu z Kyjeva
"Téma neonacistickej hrozby z Ukrajiny sa pri šírení mierových iniciatív ignoruje", povedal podľa International Affairs 4. augusta ruský minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov. „Potreba zastaviť tieto neonacistické hrozby je... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme