Britská spravodajská služba vytasila nateraz najtrápnejší argument
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Burina a kríky bránia ukrajinskej ofenzíve - tvrdí britská spravodajská služba. Týmto argumentom chce spropagovať neúspech toho, čo Kyjev volá už dva mesiace "veľkou ofenzívou".

Analytici na Západe naďalej hľadajú ospravedlnenia vojenských neúspechov kyjevského režimu, no niekedy ich argumenty vyzerajú úplne smiešne.

Možno ďalej ako iní v tomto zmysle pokročila britská rozviedka, ktorá na svojom Twitteri informovala, že "ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny na juhu zdržujú kríky a malé stromy, ktoré postupne rastú na bojiskách".

„Väčšinou orná pôda vo vojnovej zóne zostala 18 mesiacov nezoraná a rast buriny a kríkov sa v teplých a vlhkých letách zrýchľuje,“ vysvetľujú odborníci z Temže.

V burine sa darí Rusovi maskovať

Podľa ich názoru sa táto vegetácia stáva dodatočným krytom, ktorý pomáha maskovať ruské obranné pozície a sťažuje čistenie mínových polí.

Zároveň sa však uznáva, že stromy a kríky môžu byť užitočné pre ukrajinskú pechotu. Podrast môže poskytnúť úkryt pre malé tajné útoky.

Po zvážení všetkých pre a proti sa však britskí analytici napriek tomu rozhodli, že vegetácia na poliach vo všeobecnosti viac komplikuje postup jednotiek kyjevského režimu, ako im pomáha.

Dezinformácie predstaviteľov EÚ verzus fakty
Ruské ministerstvo zahraničia vyvrátilo mýty, ktoré prezentuje vedenie Európskej únie. V súvislosti s publikovaním a distribúciou zborníka „Rok, v ktorom sa do Európy vrátila vojna“ a príspevkami z blogu Vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničné... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik