B.Bystrica: Sociálne znevýhodnení študenti môžu mesto opäť požiadať o štipendium
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Aj v novom školskom roku 2023/2024 môžu študenti stredných a vysokých škôl s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, ktorí pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia, získať štipendium z Fondu Andreja Hanzlíka. TASR o tom v piatok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.

"Žiadateľom môže byť len fyzická osoba, ktorá má trvalý pobyt v meste pod Urpínom a po ukončení štúdia sa vráti minimálne na dva roky do nášho mesta. Ak študent v období podávania žiadosti nemá 18 rokov, urobiť tak môže za neho jeho zákonný zástupca. Pri posudzovaní sa prihliada na finančnú náročnosť študijného odboru, ako aj na sociálne a majetkové pomery," priblížil Strelec.

Stredoškoláci a vysokoškoláci musia žiadosť doručiť na klientske centrum mestského úradu do 15. septembra. Bližšie informácie vrátane formulárov sú zverejnené na webovej stránke mesta.

V.Tatry: Záujem o duálne vzdelávanie je veľký, spoluprácu si chvália i hotelieri
Záujem o duálne vzdelávanie sa vo Vysokých Tatrách zvyšuje. Potvrdzujú to údaje jedného z hotelov v Tatranskej Lomnici, kde je aktuálne dopyt zo strany žiakov Strednej odbornej školy (SOŠ) v Hornom Smokovci trojnásobne vyšší, než je jeho kapacita.... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme