Ako to bolo NAOZAJ s „ukrajinským“ útokom na ruský tanker?
05 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Dron zasiahol tanker plávajúci pod ruskou vlajkou pri Kerčskom prielive, píšu české Parlamentní Listy. V blízkosti mosta spájajúceho Krym s ruskou pevninou sa v sobotu skoro ráno ozvali výbuchy, ktoré vraj súviseli s útokom ukrajinského dronu na ruský tanker. Ale povedzme si teraz zopár základných faktov.

Tu vôbec nešlo o ukrajinskú vojenskú akciu

Po prvé, hladinové drony neboli ukrajinské, ale francúzske, vyvinuté spoločnosťou ECA, píše portál cz24.news.

Po druhé, drony, ktoré zaútočili na Novorossijsk neboli vypustené z ukrajinskej vojenskej lode (ukrajinské vojenské lode už neexistujú) ale z „obchodnej“ t.j. v skutočnosti z prieskumnej lode britských špeciálnych služieb, – z jednej z tých, čo pendlujú pri tureckom pobreží na severovýchode Čierneho mora.

Po tretie, ciele pre drony zadali a počas plavby ich navigovali americké vojenské satelity.

Po štvrté, nešlo teda o ukrajinskú vojenskú akciu ale o akciu krajín NATO; zaútočili na základe informácií zo satelitov NATO z lode NATO zbraňou vyvinutou v krajine NATO.

Ukrajina nadránom zasiahla ruský tanker
Dron zasiahol tanker plávajúci pod ruskou vlajkou pri Kerčskom prielive, píšu české Parlamentní Listy. V blízkosti mosta spájajúceho Ruskom okupovaný Krym s ruskou pevninou sa v sobotu skoro ráno ozvali výbuchy, ktoré podľa Ruskom menovaných... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ciele neboli vojenské

Po piate, cieľom útoku NATO nebol poškodiť jednu z mnohých vojenských lodí, blokujúcich prístav Novorossijsk pred útokmi nepriateľov, ale bol ním terminál prístavu, odkiaľ sa do Európy a ostatného sveta dopravuje kazašská ropa, vyťažená v Kaspickom mori. Cieľom bolo poškodiť imidž Ruska, jeho schopnosť zabezpečovať pokojný export energonosičov z krajin Strednej Ázie do sveta. Konkrétne išlo o zničenie terminálov konzorcia CPC (Caspic Pipeline Corporation).

Útok sa nepodaril. Terminály neboli zásahom „ukrajinských“ dronov poškodené a dnes dopoludnia opäť prešli na štandardný pracovný režim. Primátor Novorossijska vyslovil veľké poďakovanie ruským vojenským námorníkom za to, že k nijakému požiaru či výbuchu v novorossijských termináloch nedošlo. Ak by k tomu došlo, bola by to pre mesto, najmä jeho pobrežné centrálne zóny katastrofa.

Zasahovali lode zo Severnej floty

Po šieste, ruské vojenské námorníctvo použilo na ochranu terminálov dve lode (Suvorovec a Olenogorsky Gornyak), prevelené do Čierneho mora zo zostavy Severnej floty. Nestihli im ešte nainštalovať špeciálne protidronové guľometné zariadenia. Preto sa stalo, že zásah proti dronom bol trochu oneskorený. Drony boli síce zničené, ale už v blízkosti lodí.

KONIEC "Slávy Ukrajine"?! V Poľsku uvažujú o treste za PROPAGANDU BANDERIZMU
Už bolo na čase! V Poľsku sa časť verejnosti začína prebúdzať a uvedomovať si, kam ju zaťahuje transatlantický, bruselský močiar. Čoraz viac Poliakov znervózňuje banderovské heslo „Sláva Ukrajine“, pretože si pamätajú na stovky tisíc poľských... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Úlomky jedného z dronov poškodili jednu z komôr lode Olenogorsky Gornyak. Loď bola odtiahnutá do prístavného doku. Jej oprava sa odhaduje na 2 mesiace odborných prác. Následne bude opäť nasadená do vojenskej služby.

Odpovedia Rusi útokom na infraštruktúru NATO?

Po siedme, Rusi v rámci prevencie proti takýmto útokom zrejme použijú ochranné siete a výložníky, aké boli v Novorossijsku použité už v časoch Veľkej vlasteneckej vojny. Radikálnejší velitelia však navrhujú, aby sa v prípade takýchto útokov NATO na objekty a plavidlá na území medzinárodnej uznanej RF, odpovedalo ráznejšie: útokom na infraštruktúru NATO, ktorá sa na útokoch proti RF podieľala.

Najmä, ak Ukrajina so súhlasom NATO prekračuje všetky červené línie. Jedným z takýchto prípadov bol útok leteckých dronov na neozbrojené ruské ropné tankery (Sergej Kotov a Vasilij Bykov) v medzinárodných vodách pri vstupe do bosporského prielivu. Červené čiary ruskej bezpečnosti sú pre generalitu NATO asi iba na smiech. Len aby ich raz ten smiech neprešiel.

TAJNÝ PLÁN Kyjeva: Bude potrebné nahradiť Zelenského?
V článku, ktorý nedávno zverejnilo Politico, bolo povedané, že Kyjev už má tajný plán pre prípad atentátu na ukrajinského prezidenta. Hoci je normálne, že krajiny vo vojne uvažujú o možnosti smrti svojich vodcov, spôsob, akým o prípade informujú... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Správa TASR

Za útokom dronom na ruský tanker v Kerčskom prielive je Ukrajina, informuje TASR podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na zdroje z prostredia ukrajinských bezpečnostných služieb. Tanker zasiahol ukrajinský námorný dron v noci na sobotu 5. augusta 2023 približne 30 námorných míľ od Kerčského prielivu. V dôsledku toho bola dočasne zastavená doprava na strategickom Krymskom moste spájajúcom anektovaný polostrov Krym s Ruskom.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik