STRATA PAMÄTI AJ SÚDNOSTI! Demokrati sa stratili v priestore a čase
04 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

 "Priatelia, prišiel som z plávania a manželka mala pustenú nejakú tlačovku. Chvíľu som si myslel, ze počúvam satirickú reláciu Ťažký týždeň. Napokon som zistil, že ide o zasadné vyhlásenie samozvaných demokratov," reagoval na tlačovku ľavicový politik Peter Weiiss. "Smutno mi je pri pohľade na Eda a spol. Každým dňom a ich vystúpením viac a viac,“ pridal sa Matovič.

Alenka v ríši divov

"Po opakovanej správne položenej otázke novinárov, v čom to “zásadné vyhlásenie” spočíva, a odpovedi pani Letanovskej na ňu, sa stalo zrejmým, že Demokrati sa stratili v priestore a čase. Síce stihli prekádrovať a onálepkovať všetky ostatné strany, ale na seba zabudli," skonštatoval Weiss.

"Napr. hodili do jedného vreca Smer a Hlas, hoci už tri roky sú to odlišné strany, ale zabudli, že sami boli v Matovičovom politickom vreci a majú spoluzodpovednosť za všetko, čo tento človek po februári 2020 v slovenskej politike za priamej asistencie Eduarda Hegera napáchal," prízvukuje politik.

Pripomína, že Demokrati rozprávali o potrebe stabilizovať spoločnosť, ktorú sami výdatne rozvracali. Rozprávali o potrebe odborných riešení, ktoré mali možnosť tri roky presadzovať, keď boli pri moci.

Zásadné vyhlásenie zúfalých Demokratov - zachráňte nás
"Vedia ako pomôcť. Majú plán. Odhodlanie. Líderku a zúfalo málo percent a invencie. Zvolali si preto tlačovku, aby nám Dr. Letanovská a skúsený, mlčiaci Edo povedali, že sú naozaj zúfalí." Píše na sociálnej sieti politológ Jožo Lenč. Jeho názor... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Strata pamäti, ale aj súdnosti

"Mal som pocit, že sa mi prihovárajú ľudia, ktorí trpia nielen stratou pamäti, ale aj súdnosti. Chválili sa svojou údajnou skúsenosťou a zabudli na zúfalú skúsenosť, ktorú s ich arogantným a nekompetentným vládnutím mali slovenskí občania, dôsledkom čoho sú predčasné voľby.

Tam by mali hľadať odpoveď na svoje preferencie. Oni však radšej seba samých prezentovali priam ako spásu Slovenska. Poslucháči sa mohli cítiť ako pri čítaní klasického príbehu Alenka v ríši divov.

Politik a diplomat Peter Weiss FOTO TASR - Martin Baumann | Peter Weiss

A zase len trápnučké blá, blá, blá o ničom

Strana Demokrati nepočíta so scenárom, že by nekandidovala v septembrových parlamentných voľbách. Na stredajšej tlačovej besede to uviedla volebná líderka strany Andrea Letanovská.

Podľa Demokratov by si mal volič vybrať stranu, ktorá prinesie stabilitu a skúsenosť a nie stranu, ktorá už je v súčasnosti „prepadnutá". Letanovská tvrdí, že ak OĽaNO a priatelia dosiahne vo voľbách potrebných sedem percent, na budúcej vláde sa nezúčastnia.

Prieskumy z posledného obdobia však Demokratom veľa šancí na vstup do parlamentu nedávajú. S výnimkou jedného prieskumu sa preferencie strany Eduarda Hegera od mája tohto roka pohybujú pod hranicou štyroch percent a v júli dokonca padli k dvom percentám. Dve augustové sondáže prisúdili Demokratom 3,3 percenta (agentúra SANEP pre TA3) a 2,1 percenta (AKO pre TV Joj).

Printscreen TA3, @FB JL | Igor Matovič a Eduard Heger

Krátko po tlačovke zareagoval na vyjadrenia Demokratov líder OĽaNO Igor Matovič. „Všetci čakali vyhlásenie, že z volieb odstupujú, keďže preferencie v priemere 2 % k tomu každého súdneho človeka nabádajú… a oni zase nič. A zase len trápnučké blá, blá, blá o ničom, ako sú oni jediná alternatíva pre Slovensko. Smutno mi je pri pohľade na Eda a spol. Každým dňom a ich vystúpením viac a viac,“ napísal na Facebooku.

Už aj dopravné značky sa mu rehocú
Karol Farkašovský (SNS) konštatuje, že tu už ide do tuhého - hnutie OĽaNO, konkrétne Matoviča, podľa neho totiž už vysmeje aj povestná šesťuholníková dopravná značka. A tak mu tú povestnú STOP-ku praje aj vo voľbách. Farkašovský konštatuje, že... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik