Počasie letu nepraje! Pozor na výstrahy
03 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Letné prázdniny sú v polovici. Počasie však vraví niečo iné, a tak sa podmienky na kúpaliská, stanovačky a opekačky a iné "ačky" mierne komplikujú. Ako bude vo štvrtok a v piatok? Pozor na výstrahy.

Na väčšine územia hrozia vo štvrtok večer a v piatok (4. 8.) búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa. Informoval o tom na svojom webe.

Výstraha je vydaná pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský kraj, tiež pre väčšinu Žilinského kraja. Tiež pre okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec.

Výstrahy by mali začať platiť vo štvrtok od 21.00 h. V prípade dotknutých okresov v Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji sú vydané v piatok do 12.00 h, v prípade Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja v piatok do 18.00 h.

SHMÚ v týchto oblastiach upozorňuje na malú pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou spravidla od 20 do 40 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Film Barbie spôsobil výbuch
Čerstvo uvedený film Barbie režisérky Grety Gerwingovej, v ktorom hlavnú rolu stvárnila austrálska herečka Margot Robbie, to nemá vôbec jednoduché a sprevádza ho nejedna kontroverzia. Film, odohrávajúci sa sčasti v ružovom svete známej bábiky,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik