ZÚFALÁ Demokratka Dorota PROSÍ O POMOC zahraničných Slovákov (VIDEO)
03 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Ak žijete v zahraničí, máte už len pár dní na to, aby ste nepremeškali šancu zúčastniť sa predčasných volieb. Tie sa uskutočnia 30. septembra a o možnosť voliť môžete požiadať do 9. augusta. Termín pripomína aj Demokratka Dorota Nvotová. Určite si tak, ako zbytok Demokratov uvedomila, že predvolebné prieskumy sú pre jej stranu katastrofálne. A tak sa ako aj celá strana uchýlila k zúfalým prosbám „Chcela by som vás teraz poprosiť, ktorí tam ste, aby ste nám pomohli,“prihovára sa Dorota vo videu.

Na požiadanie o voľbu zo zahraničia vám už ostáva len zhruba sedem dní. Je preto dôležité vedieť, ako to môžete urobiť. Ani samotnú voľbu kvôli nie vždy spoľahlivým poštám netreba odkladať na poslednú chvíľu. K voľbám zahraničných Slovákov pozýva aj Nvotová, ktorá sa rozhodla bojovať, proti temnu, ktoré tu môže po voľbách podľa nej zavládnuť. Nuž niektoré domácnosti, a vôbec ich nie je málo, nemajú pomaly ani na zdravotnú starostlivosť.

Čas sa kráti

Voliť poštou je možné, ak občan najneskôr 9. augusta 2023 požiada Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky o voľbu poštou. O tú môžete požiadať vyplnením elektronického formulára. Je tu však aj možnosť požiadať v listinnej podobe a to na poštovej adrese:

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

odbor volieb, referenda a politických strán

Drieňová 22

826 86  Bratislava 29

SLOVAK REPUBLIC

HLAS – sociálna demokracia odmieta zbabranú výzvu z dielne ministerstva vnútra
"HLAS – socálna demokracia žiada ministerstvo vnútra zrušiť výzvu na Centrá zdieľaných služieb" - píše sa v aktuálnej tlačovej správe sociálnych demokratov z Pellegriniho HLASu. . „Táto výzva je nastavená tak, že ublíži, pretože absolútne... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ako to funguje

Ak ste o voľbu požiadali, najneskôr do 21. augusta vám Ministerstvo vnútra SR zašle na adresu miesta vášho pobytu v cudzine potrebné materiály. Ak ste o hlasovanie žiadali elektronicky, hlasovacie lístky si stiahnete z webu MV SR, kde sú k dispozícii už teraz na tomto linku: https://www.minv.sk/?nr23-hl

Ak ste o možnosť voliť žiadali listinnou formou, MV SR vám pošle sadu hlasovacích lístkov.

Dokedy musím poslať hlasovacie lístky?

Ministerstvo zahraničia informuje, že do výsledku hlasovania sa započítavajú hlasy na hlasovacích lístkoch, ktoré boli doručené ministerstvu vnútra najneskôr v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb. Z redakčných skúseností vieme, že niekedy pošta z Japonska príde skôr, ako z Česka, preto odporúčame – neodkladajte voľbu dlhšie, ako do prvej septembrovej dekády. Minimalizujete tak riziko, že váš hlasovací lístok dorazí na ministerstvo po voľbách.

Pomôžte nám

K voľbám pozýva aj Demokratka, Dorota Nvotová. Tá sediac vo vlaku na ceste po Slovensku spomína, aké to bolo, keď aj ona žila v zahraničí, kam ju osobne doviedla hlavne túžba po exotike. Druhým dôvodom môže byť nespokojnosť s tým, ako to na Slovensku aktuálne funguje, financie, alebo dokonca strach.

„Chcela by som vás teraz poprosiť, ktorí tam ste, aby ste nám pomohli,“ prihovára sa Dorota z videa, v ktorom precíteným hlasom vyzýva zahraničných Slovákov, že ak sa aj nechcú vrátiť, o voľbu zo zahraničia by požiadať mali.

Bojí sa, že sa prepadneme do temnoty

Nvotová odporúča prirodzene hlavne svoje číslo, pretože ona sa rozhodla zostať tu a zabojovať

„Ostanem tu, aj keby sa to zvrhlo a šlo to do temnoty, tak tu ostanem a budem bojovať,“ presviedča nás Nvotová s pochopením aj pre tých, ktorí odišli.

Kam to (aj) Demokrati dopracovali

„Z celkového počtu 1 852 062 slovenských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne. Zároveň má skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1 000 eur mesačne,"informoval Martin Halás z IVRA. Z pohľadu všetkých 5 397 540 Slovákov má takto 2,6 milióna mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1 000 eur mesačne.

Akýkoľvek príjmový výpadok, či už kvôli ochoreniu, alebo akejkoľvek inej udalosti, je pre takéto domácnosti neprijateľný. Odráža sa to aj na zdravotnej starostlivosti, mesačne si podľa výpočtov IVRA rodina v príjmovej chudobe môže dovoliť minúť na zdravotnú starostlivosť zhruba 20 eur.

Ak je niekde prázdno a tma, tak u pani JBC (VIDEO)
Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) si myslí, že žiaden zo štátnych podnikov nefunguje, preto je za ich odpredaj. Nesúhlasí s ňou predseda hnutia Socialisti Artur Bekmatov( kandidát 150 do NR SR za Smer-SSD ), ktorý jej vysvetlil, ako to s tými... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik