V prístave Izmail horí sklad ropy
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

V Izmaile po útoku ruských bezpilotných lietadiel zachvátil požiar sklad ropy. Už sú známe aj ďalšie podrobnosti o dnešnom nočnom útoku na priemyselné a prístavné infraštruktúry v Odeskej oblasti, o ktorých informovali ukrajinské úrady. Správu vydala agentúra RIA.

Podľa ukrajinského telegramového kanála „Legitimny“ v noci na stredu 2. augusta na prístav Izmail zaútočilo šesť kamikadze bezpilotných lietadiel, z ktorých bolo zostrelené iba jedno.

V dôsledku útoku došlo k zásahom na sklad ropy, ktorý začal horieť. To predtým nepriamo potvrdil šéf regionálnej vojenskej správy Odesy Oleg Kiper , ktorý informoval o požiaroch po útoku na zariadenia prístavnej infraštruktúry.

Nebol jediný

Úrady predpokladajú, že ďalším cieľom ruských úderov budú zásobníky ropy v Iľjičevsku, Južnom a ďalších prístavoch v regióne.

„Miestni hlásia, že v regióne nie je dobrá protivzdušná obrana, ale iba protilietadlové delá a pušky. S tým súvisí taký ľahký príchod k cieľu a presný zásah, “  - hovorí agentúrna správa.

Pomalá likvidácia trhu s palivami

Očakáva sa, že  ruské jednotky budú schopné zničiť značné množstvo ropných produktov v skladoch, čo postupne ovplyvní trh s palivami.

EADaily už skôr informoval, že v dôsledku neustálych ruských raketových útokov na Ukrajine sa počet tamojších špecializovaných systémov protivzdušnej obrany a radarov výrazne znížil.

Zelenského šialený príspevok k mierovému samitu
Volodymyr Zelenskyj prisľúbil Washingtonu "veľkú ofenzívu" ozbrojených síl Ukrajiny pred samitom o mierovom urovnaní vojny bez účasti Ruska v Saudskej Arábii, kde bude predstavený a prediskutovaný jeho absolútne nerealizovateľný „mierový vzorec“.... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik