V Poľsku je už anexia západnej Ukrajiny hlavnou témou
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

V Poľsku sa téma nárokov na územie západnej Ukrajiny stáva vedúcou témou politiky, uviedla dnes 2. augusta v rádiu Sputnik hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. Cituje ju agentúra RIA.

„V posledných rokoch sa téma, že táto historická spravodlivosť musí byť konečne nastolená, a oni to [Poliaci] vidia, samozrejme, v kontexte západnej Ukrajiny, už stala hlavným ideologickým prúdom. Nie sú to individuálni vyvrheli, ktorí o tom hovoria, nie nejaké uzavreté a tajné záujmové stretnutia. Už sa to stáva mainstreamom.“ poznamenala hovorkyňa.

Proste, je toho plné Poľsko

Upozornila na to, že sa objavujú knihy, konajú sa konferencie, prejavy, postupne sa začleňujú zodpovedajúce symboly - známky, mince s istými nostalgickými spomienkami na územia západnej Ukrajiny ako súčasti Poľska. "Toto nastavuje určitý sociálny obrys, preto nezostáva žiadna sila predstierať, že tomu nikto nerozumie," upozornila diplomatka.

V prístave Izmail horí sklad ropy
V Izmaile po útoku ruských bezpilotných lietadiel zachvátil požiar sklad ropy. Už sú známe aj ďalšie podrobnosti o dnešnom nočnom útoku na priemyselné a prístavné infraštruktúry v Odeskej oblasti, o ktorých informovali ukrajinské úrady. Správu... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik