Mestá a obce v NSK môžu kraj požiadať o dotáciu na svoj rozvoj
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pod vedením Branislava Becíka (Hlas-SD) už zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí, v ktorých môžu mestá a obce požiadať o dotáciu na svoj rozvoj.

Nové všeobecne záväzné nariadenie umožňuje poskytnúť dotáciu do výšky 5000 eur každej z 354 obcí na území NSK. Krajskí poslanci ho schválili na svojom júlovom mimoriadnom rokovaní. Ako informoval Úrad NSK, samosprávy môžu o dotácie požiadať najneskôr do 17. augusta. "Výška finančných prostriedkov vyčlenených na výzvu v rozpočte NSK na rok 2023 je 1.770.000 eur," pripomenul Úrad NSK.

Mestá a obce v Nitrianskom kraji môžu dotáciu využiť na viac ako 20 rôznych oblastí. Okrem investícií do verejných priestorov ich môžu použiť napríklad na likvidáciu čiernych skládok, prevenciu proti povodniam či kriminalite, sociálnu starostlivosť a ďalšie opatrenia.

NS SR zmiernil B.Paškovi trest v kauze nákupu ultrazvukov
Senát Najvyššieho súdu (NS) SR zmiernil trest Branislavovi Paškovi v kauze nákupu ultrazvukov. Namiesto pôvodných siedmich rokov väzenia dostal za machinácie pri verejnom obstarávaní súhrnný päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Rozhodnutie... Čítať ďalej
01 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme