Francúzsko a Taliansko oznámili evakuáciu svojich občanov z Nigeru
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Francúzske a talianske ministerstvá zahraničných vecí oznámili evakuáciu svojich občanov z Nigeru 1. augusta

Orgány Francúzska a Talianska začali evakuáciu svojich občanov z Nigeru, oznámilo to 1. augusta ministerstvo zahraničných vecí krajín.

Ako je uvedené na webovej stránke francúzskeho ministerstva zahraničných vecí, republika začne evakuáciu svojich krajanov 1. augusta.



"Vzhľadom na situáciu v Niamey, agresiu proti nášmu veľvyslanectvu predvčerom a uzavretie vzdušného priestoru, ktoré pripravuje našich spoluobčanov o možnosť opustiť krajinu sami, Francúzsko pripravuje evakuáciu svojich občanov a občanov EÚ, ktorí chcú opustiť krajinu. Táto evakuácia sa začne dnes," uvádza sa vo vyhlásení.

Taliansky vicepremiér Antonio Tajani na Twitteri uviedol, že Taliansko zorganizuje evakuačný let pre krajanov, ktorí chcú opustiť Niger.

"Niger. Talianska vláda sa rozhodla ponúknuť našim spoluobčanom v Niamey možnosť odletieť z mesta špeciálnym letom do Talianska," napísal.

Tajani tiež poznamenal, že veľvyslanectvo v Niamey zostane otvorené a bude naďalej fungovať.

Čo sa udialo?

 

 

Danko VYPOL Dírera z TA3!
Moderátor Richard Dírer naďalej poukazuje na svoju dôležitosť v diskusiách, kde má prakticky len korigovať hostí. To, čo sa mu dostalo od Andraja Danka, ho umlčalo.. Legenda vraví, že mlčí dodnes. Dírer sa však dostáva do pozície „vedúceho... Čítať ďalej
01 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik