Európa nechce, Čína VEZME. Gazprom zaznamenáva REKORDY!
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Gazprom dosiahol nový rekord v dodávkach plynu do Číny prostredníctvom plynovodu Power of Siberia

Vývoz ruského plynu cez plynovod Power of Siberia 31. júla opäť prekročil denné zmluvné záväzky, uvádza Gazprom.

Gazprom dodal všetky požadované objemy a vytvoril nový historický rekord v denných dodávkach plynu do Číny. Dodávky sa uskutočňujú v rámci bilaterálnej dlhodobej dohody o nákupe a predaji plynu medzi Gazpromom a CNPC," uvádza sa vo vyhlásení.

Rekord za rekordom

Predchádzajúci denný rekord zaznamenal Gazprom 30. mája.

Dodávky ruského plynu do Číny cez plynovod Power of Siberia sa začali v roku 2019 z poľa Čajandinskoje v Jakutsku. V decembri minulého roka bolo k systému pripojené pole Kovykta v Irkutskej oblasti.

Prvých päť rokov je venovaných zvýšeniu vývozu na 38 miliárd metrov kubických ročne. V roku 2021 poslal Gazprom týmto plynovodom do Číny 10,39 miliardy metrov kubických, v roku 2022 - 15,4 miliardy metrov kubických.

V roku 2023 sa plánuje dodávka 22 miliárd metrov kubických plynu.

Drahý benzín? NEUVERÍTE, čo platíte šejkom
Ak ste vodič a vaše auto jazdí na benzín či naftu tak ste si isto všimli, že tankujeme najdrahšie pohonné hmoty od novembra minulého roka. Peňaženka vás neklame, potvrdzujú to aj analytici. Čo je však horšie, vyhliadky nie sú ktovieaké... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik