EÚ začína od vyjadrení Zelenského dávať RUKY PREČ! Len Čaputovej minister Wlachovský Ukrajinu NESKLAMAL!
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Svet je na pokraji jadrového kolapsu. Zelenskyj v plamennej reči sľúbil, že vtrhne na územie Ruska a zničí jeho vojenské základne! Ministri zahraničia EÚ začali verejne dávať od Kyjeva ruky preč okrem slovenského - Wlachovský Ukrajinu nesklamal!

 

Ihneď ako CIA požiadala Washington, aby ihneď dodal Kyjevu ďalekonosné rakety ATACMS, a nosiče jadrových zbraní F-16, inak tamojší režim skolabuje, tak už ukrajinský líder Zelenskyj v plamennej reči nasľuboval svojim občanom, že Ukrajina  v  odvete prenesie  "vojnu  na  územie Ruska a že to bude nevyhnutné, prirodzené a spravodlivé!"

So Zelenského predlžovaním vojny na Ukrajine je na Západe stále menšia trpezlivosť. Včera taliansky minister zahraničia Guido Crossetto  oznámil na tlačovke, že  "ako predpokladal, ukrajinská ofenzíva stroskotala, a vojna tak dospela do slepej uličky.  A že je tak najvyšší čas, aby namiesto vojakov nastúpili diplomati a vojnu ukončili." Podľa Grossetta  verejná mienka na Západe prejavuje stále väčšiu netrpezlivosť s dĺžkou konfliktu, a stále menšiu solidaritu s napadnutými Ukrajincami. A tento postoj západnej verejnosti má politickú váhu mierový proces urýchliť, rovnako ako blížiace sa americké prezidentské voľby, ktoré by mohli zmeniť súčasný pro-vojnový postoj USA.

Že Kyjev chce totálnu vojnu, a nie mierové rozhovory, bolo jasné už včera večer o 20.56, kedy na Grosettové slova o potrebe mierového urovnania konfliktu, pretože ukrajinská ofenzíva už skrachovala, zareagoval Kyjev, a Zelenského poradca Michail Podoliak oznámil,  že Ukrajina  "súhlasí, že jej ofenzíva skrachovala". A že preto požaduje – lietadlá F-16,  (ktoré Rusko automaticky považuje za jadrové nosiče so všetkými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú), –  rakety ďalekého doletu, (aby Zelenskyj mohol zničiť symboly Ruského štátu, ako včera sľúbil), –  a najmodernejšiu protiraketovú a protilietadlovú výzbroj NATO! 

Prečo sú Rusko a Afrika prirodzenými partnermi
"Súperenie o Afriku" medzi globálnymi a regionálnymi mocnosťami je poháňané významným potenciálom hospodárskeho rastu regiónu, bohatou surovinovou základňou a rastúcim spotrebiteľským trhom. Rusko chce načúvať potrebám Afričanov a budovať vzťahy... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

To všetko chce Kyjev ihneď! 

Podoliak  ďalej vyhlásil najnovšie ukrajinské mierové podmienky. Ruskí votrelci musia byť vyhnaní z okupovaných území Ukrajiny vojenskými prostriedkami. Ruská invázia musí utrpieť totálne fiasko. Akýkoľvek iný "politický mierový" výsledok bude znamenať zrútenie systému globálnej bezpečnosti a bude triumfom krvavých kanibalov po celom svete!

Že najnovšie akcie CIA, Zelenského i Podoliaka predstavujú najkratšiu priamu cestu k jadrovej vojne, potvrdil včera podľa litovskej štátnej televízie Dmitrij Medvedev,  keď oznámil:   "K keby útok Ukrajiny podporovaný NATO bol úspešný a vzali nám časť našej krajiny, potom by sme boli nútení použiť jadrové zbrane podľa pravidiel ruského prezidentského dekrétu. Iné východisko jednoducho nie je. Takže naši nepriatelia by sa mali modliť za úspechy našich vojakov na bojisku, pretože svojim bojom zaisťujú, že nevypukne globálna jadrová vojna!"

https://www.hlavnydennik.sk/2023/07/30/medvedev-predostrel-katastroficky-scen

Podobne ako Grossetto dopadol včera aj maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó. Ten na verejnom zhromaždení v Maďarsku oznámil ,  "že Brusel naplánoval Ukrajinskú vojnu ešte na 4 ďalšie roky. Že nie je isté koľko Maďarov za túto bruselskú politiku zaplatí svojim životom. Že Maďarsko musí podľa nového nariadenia z Bruselu na vyzbrojenie Ukrajiny zaplatiť 200 miliónov EUR, a celá EÚ musí zaplatiť 20 miliárd EUR!"

Slováci nesklamali - Wlachovský je klamár

Szijjártó sa za svoje vyhlásenie stal terčom okamžitého odvetného útoku a neprekvapivo zo Slovenska. Tamojší minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský  napadol v nedeľu dopoludnia ministra Szijjártóa, že klame, a že si nespomína na žiadne rokovania, kde by ministri zahraničia EÚ hovorili o tom, že vojna potrvá ešte štyri roky! 

Že je Wlachovský sám klamár, bolo odhalené už za 5 hodín, kedy hovorca Orbánovi vlády Zoltan Kovacs, Wlachovskému dôrazne  pripomenul,  že na poslednom rokovaní ministrov zahraničných vecí krajín EÚ bolo väčšinou odhlasované, že na vojnové potreby Ukrajiny bude na nasledujúce 4 roky vyčlenených 5 miliárd EUR ročne! A že na rokovaní osobne prítomný minister zahraničných vecí Slovenska nebol proti tomuto návrhu!

Ivan Mikloš, Miroslav Wlachovský, Ivan Korčok a Pavol Demeš, zdroj: FB/Eduard Chmelár

Opäť sme sa predviedli!

Útok Wlachovského na Szijjártó má zrejmú súvislosť s blížiacimi sa voľbami na Slovensku. Wlachovsky je bývalý poradca Mikuláša Dzurindu

EÚ  vyslala začiatkom tohto roku, keď už bolo jasné, že vládnuci Eurokrati na Slovensku prehrajú voľby, Dzurindu z Bruselu, kde riadia  najmocnejšie Lobby Eurokratov tzv. Centrum Martense, aby v Bratislave a na Slovensku urobil poriadok, a zjednotil podľa vzoru české 5-koalície všetkých Eurokratov do jedného volebného húfu. Dzurindovi sa zatiaľ úlohy Bruselu nepodarilo splniť, a dokonca hrozí, že všetci Eurokrati utrpia na Slovensku taký volebný debakel, že stratia všetky štátne a verejné prebendy, a budú bez peňazí! Akonáhle by sa Slováci dozvedeli od Szijjartóa, že Brusel a jeho domáci nohsledi nachystali vojnu na 4 roky, a sľúbili vyžmýkať zo Slovákov poplatok na vyzbrojovanie Zelenského režimu známeho svojou toleranciou Banderovcov, bolo by Dzurindovo poslanie definitívne odsúdené na neúspech! A to Wlachovský zrejme nesmie pripustiť! 

Szijjártó sa však tento víkend  dočkal aj pochvaly. Bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz, ktorý tento rok veľmi často vystupuje v maďarských médiách, pripomenul, že v roku 2015 spoločne so Szijjártó úspešne spolupracovali, a podarilo sa im zastaviť vtedajšiu masovú imigráciu moslimov do Európy vyvolanú pozvaním Merkel. Kurz pripomenul, že hoci im dnešné vyčíňanie imigrantov v Európe dalo za pravdu, a občania Európy už húfne volia protiimigračné politiky, stali sa on a Szijjartó terčom nenávisti Eurokratov a médií, a boli označení za rasistov a xenofóbov. Kurz povedal o súčasnej kríze tieto kľúčové slová,  ktoré sa rozhodne nebudú páčiť ani na Hrade ani vo fialovej vláde : "Najdôležitejšie je teraz pre celú Európu udržať silnú ekonomiku a udržať konkurencieschopnosť, pretože to sú základ prosperity a sily Európy. Amerika sa riadi stratégiou separácie od Číny, a na nej sa zhodujú ako demokrati, tak aj republikáni. Dúfam, že Európa nájde múdre nezávislé postavenie, pretože Čína je jedným z našich najdôležitejších ekonomických partnerov. Ak sa ekonomické vzťahy s Čínou obmedzia, obchod sa zníži, a to automaticky povedie k zníženiu prosperity všetkých Európanov."

DESIVÉ! Veľká vojna je za rohom a Poľsko je ten cieľ
Ako to vlastne bolo s Wagnerovcami? Bola to vzbura, alebo nie? Paul Craig Roberts hovorí, že v skutočnosti išlo o protest, za účelom získania pozornosti prezidenta Putina. Ruské vojenské vedenie oznámilo Prigožinovi, že jeho vojaci, takzvaná... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Kurz a Szijjartó tak opäť idú proti Bruselu, jeho médiám a poskokom! Avšak už nejdú sami. Macron vyslal tento víkend do Pekingu svojho ministra financií Bruno Le Maire , a ten  tam vyjednával  o posilnení čínskych investícií do francúzskej ekonomiky, a vyhlásil, že Francúzsko nezdieľa politiku Washingtonu a jeho spojencov, že Čína predstavuje hrozbu. Ale naopak, Francúzsko vyhlasuje, že Čína nepredstavuje žiadnu hrozbu, a nebude ani žiadne oddelenie Francúzska od Číny! Táto politika, ktorú v Maďarsku vykonávajú už celé desaťročie Orbán a Szijjartó nesie Maďarom stále ďalšie a ďalšie dobre platené pracovné miesta. Zatiaľ čo v Česku Fialová banda nebola doteraz schopná zaistiť jedinú investíciu do modernej výroby. Maďarsko už vo štvrtok oznámilo, že získalo už tretieho čínskeho investora, ktorý v krajine postaví ďalšie novú gigafaktory na výrobu batérií . Podobne aj Francúzsko už získalo čínskeho investora do výroby elektrobatérií a elektroáut! Ani koncern VW, ktorý nedávno vyhlásil, že zredukuje svoje investície, a ktorý zatiaľ nemieni v ČR investovať do modernej výroby, ako tvrdila ľuďom vláda, nezaháľa, a včera podpísal dohodu, že investuje miliardy do výroby a vývoja  elektromobilov v Číne!! Napĺňajú sa tak slová šéfa koncernu VW Schäfera, a  ďalších kapitánov nemeckého priemyslu , ktorí neustále varujú, že odsťahujú svoje továrne z Európy, kým tu nebude elektrina za 2 koruny! A to ako všetci vieme, nejde bez lacných ruských energií! 
 

Snáď najzaujímavejšia veta tohto víkendu:  Čínski komunisti chválili Eurokratov za zákaz výroby vozidiel na spaľovacie motory, a ich nahradenie elektromobilmi, pretože na rozdiel od elektromobilov, nie sú Číňania vo výrobe benzínových a naftových motorov rovnako technologicky vyspelí ako Európania, a nedokážu im konkurovať! Je tak razom jasné, komu Eurokrati vlastne slúžia!

Zdroj: cz24.news

Putin jednoznačne: Žiadne prímerie, KÝM....
Africké a čínske mierové iniciatívy sú v súčasnosti „nemožné“, hovorí ruský líder. Vladimir Putin povedal, že neodmieta myšlienku mierových rozhovorov o Ukrajine, ale dodal, že nemôže dôjsť k prímeriu, kým sú ukrajinské sily „v ofenzíve“. Putin... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik