Putin: Rusko je pripravené hľadať cesty k mierovému urovnaniu
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Rusko je pripravené hľadať spôsoby, ako dosiahnuť mierové vyriešenie situácie okolo Ukrajiny, a to aj napriek smerovaniu Západu k tomu, aby v akomkoľvek medzinárodnom konflikte konali výlučne vo svojom vlastnom záujme, povedal ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia s africkými národnými lídrami, informuje agentúra TASS.

"Zabudli, že zničili situáciu v Sudáne? Zabudli na to, čo urobili v Sýrii? Nestarali sa o Chartu OSN, na medzinárodné právo si pamätajú len vtedy, keď veria, že tieto nástroje môžu byť použité proti niekomu - Rusku, v tomto prípade. Nič nedosiahnu, to je príliš primitívne. Ak chcú, aby niekto dodržiaval Chartu OSN a iné medzinárodnoprávne akty, mal by sa sám snažiť dodržiavať rovnaké normy. To však neznamená že nechceme a neusilujeme sa o mierové riešenie akéhokoľvek konfliktu,“ povedal na margo Západu Putin.

Ruský prezident na adresu afrických lídrov povedal: "Váš prístup, vaše myšlienky - to všetko odráža body čínskeho mierového plánu pre ukrajinské riešenie, ktorý bol predstavený vo februári."

Poznamenal, že ukrajinské úrady "zverejnili osobitný právny základ, ktorý zakazuje rokovania s Ruskom".

"My z našej strany sme nikdy neodmietli rokovania, vždy sme hovorili, že sme pripravení na ďalší dialóg," zdôraznil Putin.

Ruský líder zopakoval, že Rusko „vždy verejne deklarovalo svoju pripravenosť na rokovania“.

Ukrajinci sa vyjadrili: Radšej ROKY VOJNY ako mier teraz!
Chcete okamžitý mier a ústupky Rusku, alebo ukrajinské víťazstvo, aj za cenu toho, že vojna potrvá ešte tri roky? Ukrajinci doma v Kyjeve odpovedali na anketovú otázku. Odpovedali jasne. Odpovedali vo chvíli, keď vojna na Ukrajine trvá už 520 dní a... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Poukázal na to, že „návrh mierovej zmluvy bol efektívne prerokovaný“ už skôr. "Ale po stiahnutí našich síl z predmestia Kyjeva - a boli sme o to požiadaní, aby sme vytvorili podmienky na podpísanie konečnej dohody - kyjevské úrady sa dištancovali od všetkých predchádzajúcich dohôd," uviedol.

"Preto verím, že lopta je teraz na ich strane. Podrobnosti o tom, o čom sme rokovali, teraz neprezradím, to by nebolo vhodné. Nie všetci to však vedia a my veľmi dobre vieme, že Kyjev získal svoju nezávislosť" pri rozpade Sovietskeho zväzu, na základe vyhlásenia nezávislosti a táto deklarácia jasne hovorí, že Ukrajina je neutrálny štát, čo je pre nás zásadné, nie je nám celkom jasné, prečo začal Západ ťahať Ukrajinu do NATO,“ uzavrel Putin s tým, že práve toto podľa názoru Moskvy predstavuje zásadnú hrozbu pre záujmy Ruska.

Šándor sa pozrel BEZ NADŠENIA na ofenzívu Ukrajiny: TOTO nie je oslnivý výsledok
„Doteraz, a to si povedzme na rovinu, o žiadny veľký úspech nejde.“ O „hlavnom nápore“ ukrajinskej ofenzívy hovorí bezpečnostný analytik generál Andor Šándor, bývalý šéf vojenskej rozviedky Armády ČR. Podľa neho, žiaľ, zatiaľ nevidíme, že by... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik