EŠTE RAZ o ruskom útoku na Dnipro. Tentoraz z RUSKEJ STRANY
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Dozvedeli sa podrobnosti o raketovom útoku na budovu SBU v Dnepropetrovsku z opačnej strany. Tu vám prinášame aj ruskú verziu toho, čo sa v noci z piatka na sobotu udialo podľa portálu mk.ru.

Informačná blokáda, po ktorej kyjevské úrady tak aktívne volajú zakaždým po ruských raketových útokoch, opäť nezabrala a zmenila sa na informačnú bombu. Ukrajinská verejnosť v sobotu ráno diskutovala o úžasnej presnosti raketového úderu, ktorý zasadila aerobalistická raketa operačno-taktického raketového systému Iskander na budovu regionálneho oddelenia SBU v Dnepropetrovsku (Dnipro).

Úder bol zaznamenaný niekoľko hodín po tom, čo ukrajinské ozbrojené sily odpálili protilietadlovú riadenú strelu S-200 na Taganrog. Kyjevským propagandistom sa nepodarilo utajiť informácie o zničení dôležitého objektu ukrajinských špeciálnych služieb. Výsledkom bolo, že aj Zelenskyj musel priznať, že Rusko skutočne udrelo na budovu ukrajinskej bezpečnostnej služby v Dnipro.

Vysokú presnosť zásahu potvrdzujú zverejnené zábery „horiacich ruín miestnej isby“, ako to miestni nazývajú. Píšu, že počas štrajku „neboli zranení žiadni civilisti, čo je veľmi dobré“. Podľa záberov a charakteru úderu bol na porážku pravdepodobne určený zasypaný objekt pod budovou alebo miestnosť nachádzajúca sa v ľavom krídle budovy.

Ruská ODVETA za Taganrog! Dnepro v PLAMEŇOCH
Ruské sily zaútočili na stredoukrajinské mesto Dnepro, zatiaľ čo Moskva obvinila Kyjev z odpálenia dvoch rakiet na juh Ruska, informuje Guardian. Odveta za ukrajinské zásahy na Ruskom území Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zostrelilo... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Kanál Military Chronicle Telegram poznamenáva: „Presnosť úderu je úžasná. Ostatné budovy okolo zostali nedotknuté, samostatná časť budovy bola zničená. Pripomína to útok na budovu GUR (hlavné spravodajské oddelenie) v Kyjeve." Okrem toho podľa kanála nebolo pred útokom dokonca vyhlásené žiadne poplachové upozornenie, pretože všetky prostriedky na zachytenie protivzdušnej obrany ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti, ako aj radary na detekciu cieľov, nemohli vidieť a identifikovať balistickú raketu, ktorá priletela na budovu SBU v Dnipro.

Čo v skutočnosti to nie je prekvapujúce. Hovorca ukrajinského letectva Jurij Ignat už dávnejšie vyhlásil, že ukrajinská protivzdušná obrana nemá čím zostreliť ruské vysokorýchlostné balistické rakety.

Kyjevské úrady tvrdia, že budova SBU bola v čase útoku údajne prázdna. Miestni obyvatelia však píšu, že tieto „rozprávky“ pri kontrole neobstoja. Dá sa to posúdiť aspoň podľa obrovského množstva áut špeciálnych služieb v tom čase na parkovisku oddelenia SBU.

Potrebujeme každú raketu, ktorú môžeme získať! Aj tie NOTORICKY NESPOĽAHLIVÉ zo Severnej Kórey, tvrdí Ukrajina (FOTO)
Ukrajinské ozbrojené sily používajú rakety vyrobené v Severnej Kórei na streľbu proti Rusom napriek ich notoricky známej nespoľahlivosti, tvrdí správa Financial Times. Posádky ukrajinského delostrelectva využívajú podľa Financial Times rakety pre... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Niektoré médiá s odvolaním sa na svoje zdroje uvádzajú, že v Dnepropetrovsku bola vyhlásená naliehavá výzva na darovanie krvi, čo môže naznačovať veľký počet zranených po tomto údere. Ako médiá rozumne poznamenávajú, keby sa v nemocniciach v Dnepropetrovsku objavilo desať nových zranených, nebolo by potrebné urgentné darovanie krvi. Takže určite nehovoríme o tucte ľudí.

Séria predchádzajúcich ruských raketových útokov bola tiež údajne veľmi úspešná. Minimálne niekoľko dní potom lietali vrtuľníky a lietadlá leteckej záchrannej služby na a z poľských základní pozdĺž ukrajinských hraníc, odvážali zranených zahraničných vojakov na ošetrenie a prípadne evakuovali personál NATO z podzemných veliteľstiev a leteckých základní.

Podľa analytikov to všetko naznačuje, že ruská strana vážne posilnila svoje spravodajské kapacity. A to okamžite viedlo k vážnemu zvýšeniu strát nielen medzi vysokými ukrajinskými vojenskými zamestnancami, ale aj medzi vojenskými špecialistami NATO.

ČO SA NESMIE POVEDAŤ O UKRAJINE! (VIDEO)
Konferencia politikov a akademikov diskutovala v mníchovskom PresseClub München o možnom vývoji vojny na Ukrajine a jej vplyve na vývoj Európy. Obhajovať iný ako mainstreamový názor je dnes kultúrnym zločinom, padlo. Vojnu na Ukrajine načrtol... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik