Raši: Optimalizácia siete nemocníc bola šitá horúcou ihlou
28 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

"Výborná" reforma nemocníc, ktorú ako minister zdravotníctva započal najprv Marek Krajčí a „vyšperkoval“ ju jeho nasledovník Vladimír Lengvarský, má veľké trhliny. Podpredseda strany a člen zdravotníckeho výboru NR SR Richard Raši, reaguje na tlačovú konferenci predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátora mesta Partizánske Jozefa Božika. 

Dnešné vyhlásenie predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Jozefa Božika a riaditeľov nemocníc jasne potvrdili, že optimalizácia siete nemocníc bola šitá horúcou ihlou, robená ľuďmi, ktorí nemali žiaden kontakt s realitou a najmä - pre státisíce ľudí by obmedzila prístup k zdravotnej starostlivosti.

Preto, ak bude strana HLAS - sociálna demokracia súčasťou vlády, bude trvať na dvojročnom odklade zatvárania nemocničných oddelení v regionálnych nemocniciach.

"Dvojročný odklad je nevyhnutnou podmienkou na to, aby sa uskutočnili zmeny, ktoré nebudú mať negatívny dopad na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre občanov Slovenska v regiónoch," povedal podpredseda strany a člen zdravotníckeho výboru NR SR Richard Raši.

Podľa jeho slov tak získame časový priestor na dobudovanie ambulantnej siete a takú optimalizáciu, ktorá skutočne skvalitní zdravotnú starostlivosť a bude v prospech občanov SR.

ŠIMKO: Všetci premiéri, ktorých som zažil, by s Hamranom VYRAZILI DVERE! Reaguje aj Saková
Podľa podpredsedníčky Hlasu-SD Denisy Sakovej počítajú nominanti OĽaNO v polícii s tým, že so svojimi pracovnými praktikami budú v Policajnom zbore pokračovať pod vlajkou Progresívneho Slovenska. "VŠETCI PREMIÉRI, KTORÝCH SOM PRED ÓDOROM ZAŽIL, BY... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme