Maďari kritizujú Slovákov: Kto odovzdá svoju krajinu globalistom, väčšinou si spečatí svoj osud...
28 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Už niekoľko dní trvá cunami, že suverenita Rumunska a Slovenska je v ohrození, pretože maďarský premiér v Rumunsku, v Tusványosi hovoril o maďarských, nie rumunských a slovenských záujmoch. Podľa komentátora Szentesi Zöldi Lászlóa, denníka Magyar Nemzet ide o zbytočnosť.

Názor komentátora s názvom "Zábudlivé Slovensko," prinášáme v plnom znení.

Treba to skončiť

V priebehu niekoľkých hodín vystúpili v slovenskom verejnom živote všetci, vrátane premiéra maďarského pôvodu, nehovoriac o rôznych autoroch článkov a analytikoch s ostrými jazykmi. 

Podľa jedného z nich Maďarsko v Európskej únii zaostáva, patrí k najchudobnejším krajinám.

Komentátor vracia úder

V okolí Kráľovského Chlmca (mesto na juhovýchode Slovensko, blízko maďarských hraníc - pozn.redaktora) zúri v toľkých dedinách chudoba, že občas vypuknú nepokoje z hladu a po sebe nasledujúce slovenské vlády zrejme nevedia urovnať vzťah medzi väčšinou a Rómami. 

Vo vonkajšej časti krásnej Bratislavy či noblesných Košíc existujú rovnako drsné sídliská ako kdekoľvek v postsocialistických krajinách. 

Zúfalá chudoba zúri aj v iných častiach Slovenska s nízkymi platmi, emigrujúcou pracovnou silou a beznádejnými životnými podmienkami pre státisíce a milióny ľudí.

Slovensko teda nie je zázračná krajina.

Bohatá a úspešná je len pre tých, ktorí veria, že dlhoročné montážne závody sú zárukou kvality národného hospodárstva. 

Viktor Orbán sa odvážil poukázať na to, že globalizmus zaujal českú politickú elitu, že Slovensko je rozkolísané a spomedzi krajín Vyšehradskej štvorky vedú Poľsko a Maďarsko. 

Alebo to snáď nie je pravda? 

Dokáže sa vláda v Prahe a Bratislave rozhodnúť v súlade so svojimi národnými záujmami, alebo je tam veľký vonkajší tlak, o ktorom hovorí náš národ, no v Bruseli a Washingtone si s nadšením odškrtávajú body na zozname želaní? Alebo to snáď nie je pravda? 

Naši slovenskí spojenci by sa mali zamyslieť nad tým, že Maďarsko nastúpilo po roku 2010 na vzostupnú trajektóriu a nebyť Covidu a vojny na Ukrajine, boli by sme ešte viac vpre, ako to je v súčasnosti.  

Že sa skončila éra, keď sa budapeštianska vláda v strachu a ľahostajnosti odvrátila od problémov a trápení Maďarov v Karpatskej kotline. 

Veľmi vážne myslíme na to, že musíme spoločne organizovať, formovať a pomáhať životu maďarskej menšiny na Slovensku, jednoducho preto, že je to naše právo a naša povinnosť. 

V Bratislave treba chápať, že napríklad Dublin zasahuje do záležitostí Severného Írska, rovnako ako je úplne normálne, ak si Slovensko formuje právo na pomoc právam, kultúrnemu vzostupu a životným príležitostiam Slovenska.

To všetko je v zjednocujúcej sa Európe samozrejmosťou.

Problém je v skutočnosti, ak sa do tejto monolitickej nenávistnej kampane zapojí aj Slovensko, a potom sa opäť zdvihnú duchovné a právne hranice medzi Slovákmi a Maďarmi. Pre naše zlé historické skúsenosti sme zástancami otvorenosti. Náš postoj je správny a vítaný z politického, ekonomického a morálneho hľadiska. A ak niekto neakceptuje, že múry medzi stredoeurópskymi štátmi sa zrútili už dávno, žije v roku 1945, nie v roku 2023. Porozumieť tejto základnej pravde je predovšetkým vo vlastnom záujme, pretože kto namiesto spolupráce podnecuje nenávisť a odovzdá svoju krajinu globalistom, väčšinou si spečatí svoj osud.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik