Covid? Dezinformátori! Ukrajina? Dezoláti...
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

"To, čo sa deje, to je taký tichý nástup diktátu, diktátu, ktorý nikto nechceme, ktorý sme si nezvolili," povedala v rozhovore pre Radio Universum niekdajšia predsedníčka českého Energetického regulačného úradu Alena Vitásková. Informujú ParlamentníListy.cz.

Niekdajšia šéfka českého Energetického regulačného úradu Alena Vitásková sa v rozhovore pre Radio Universum vyjadrila okrem iného k cenám energií. Reagovala na minuloročné vyhlásenie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý povedal, že Európa platí šesťkrát viac za plyn a ropu ako Američania, ktorí ho sem dodávajú. Sú ceny naozaj také rozdielne? 

„Samozrejme, že sú také rozdielne, pretože keď prepravíte de facto LNG, tak je to veľmi drahé, a ničí to nebývalým spôsobom životné prostredie. Takže pán Macron má v tomto úplnú pravdu. Ako Európa máme najdrahšie ceny, a u nás v Česku ešte mnohonásobne vyššie. Preto môžeme vidieť obrovský odliv firiem, významných firiem, ktoré šli podnikať do Spojených štátov. Takže je to možno aj zámer nechať si Európu ako vazala len na niečo, aby hlavné výrobné firmy vo veľkom odchádzali do Spojených štátov, pretože fixné náklady v energetike tam pre nich sú podstatne nižšie, a len tak môžu konkurovať na svetových trhoch. A nie vysokými cenami svojich výrobkov,“ poznamenala Vitásková.

Hovorila aj o tom, že vláda sa bojí ľudí. A to viac, než sa boja ľudia vlády. „A vláda má dnes inštrumenty na to, aby znehodnotila snahu ľudí, a zhodnotila ich strach tým, že ich nazvala dezolátmi, a niektorých z nich začala trestne stíhať. A to je potom nerovný boj. A ja si myslím, že politici by sa takto nikdy nemali správať, pretože oni tam sú z vôle ľudu, sú zvolení ľuďmi, a sú zodpovední ľuďom. Ale oni ich začali dehonestovať. hoci tam bolo len 100 000, 50 000 ľudí. Ale koľko ľudí je skutočne naštvaných doma, tak to by si sami mohli aritmeticky spočítať, pretože to je v násobkoch,“ hovorila Vitásková o demonštráciách v Prahe na Václavskom námestí..

DEMOKRATI PRERÁŽAJÚ DNO!
Artur Bekmatov, predseda hnutia Socialisti.sk a kandidát na poslanca parlamentu za Smer-SD, sa na sociálnej sieti pýta, či "zúfalcom" zo strany Demokrati nie je v ich honbe za percentami nič sväté. Ale, ako sa zdá, ani to im nepomáha. Bekmatovovi... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

„A ja som presvedčená, že toto znehodnocovanie demonštrácie, alebo demonštrantov, pramení z bezradnosti, z neistoty vlády, do istej miery z obavy, že sami nevedia, čo by mali robiť. Niekto im niečo hovorí, a oni si to nevedia úplne vyhodnotiť. Myslím, že skutočne najlepšie to vyhodnotil v tom čase pán minister Blažek, ktorý upozorňoval, že to môže mať katastrofálne dôsledky aj pre vládu. Takže tam ja uvažujem, že vláda sa v mnohých oblastiach obklopila ľuďmi, ktorí to chcú trošku inak, a nie je schopná sebareflexie,“ poznamenala ďalej Vitásková. 

Vláda je podľa jej slov bezradná. „Nevie riešiť problém, takže bude ľuďom radšej nadávať. Je to spôsob akejsi divnej obrany toho, čo tu robím, takže je to urážlivé. Ale takto by sa politici v živote nemali znížiť, pretože keď je niekto životný stroskotanec, a som presvedčená, že to nie sú tí, ktorí sú na demonštrácii, tak by mal dostať pomoc," povedala. 

Záverom potom zhodnotila výroky smerom k ľuďom, ktorí majú iný názor napríklad na obchodnú politiku, energetickú politiku či na vojnu Ukrajine. „Títo ľudia sú dnes dehonestovaní. Ako to vnímate? Môžeme si stále len hovoriť, že vláda je bezradná a že to sú vlastne len vystrašení chudáčikovia?“ spýtala sa moderátorka.

„Tak tu sa musíme vrátiť ešte k niečomu inému, a to je špička ľadovca – vymáhateľnosť práva a spravodlivosti. Pretože keby toto fungovalo, tak nemôže byť porušovaná Ústava. Súčasťou Ústavy je Charta práv a slobôd, ktorú sme prijali v plnom rozsahu, a ak niekoho dehonestujeme za jeho názor, tak potom už sme niekde úplne inde. Potom už to nie je partia ustrašených a bezradných, ale je to zneužitie moci, ktoré speje k nejakej radikalizácii, k nejakému diktátu. Diktátu jednej skupiny, ktorá vezme právo na slobodné vyjadrovanie. A to nielen, že ho vezme, oni vás za to budú trestať, takže dostanete tri roky natvrdo, keď máte iný názor, vyhodia vás z práce, keď máte iný názor, odsúdia vás a zavrú,“ uviedla Vitásková.

Čaputová odklepla 1,5 MILIÓNA EUR… KOMU? Danny Kollár zachytil stopu (VIDEO)
Ďalšia zmluva poza chrbát! Danny Kollár priniesol vo svojom videu nové odhalenie. Komu odklepla Čaputovej vláda 1,5 milióna eur? Youtuber Danny Kollár vo svojom videu spomína zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku 21,7 miliónov eur... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

„V posledných dňoch, týždňoch sa o tom veľa diskutuje, a ľudia chodia na súd, sú súdení za názor, sú súdení za to, čo hovorili napríklad v nejakej dobe ku covidu. Sú súdení za to, čo hovorili, alebo aký názor majú na konflikt na Ukrajine, alebo na pomoc Ukrajincom, a dostávajú sa do situácie, že sú vyhodení z práce. To je niečo, čo už tu bolo, len sa tomu hovorilo trošku inak. Najskôr najväčšia diktatúra, najväčšia hrôza, akú sme v novodobej histórii zažili, bol nástup fašizmu. A potom ďalšia diktatúra, kde sa začalo tým, že ste bol dezolát, keď to tak vezmem, že ste bol v niečom iný, mal ste iný názor, tak vás vyhodili z práce, a potom väznili. A to, čo sa deje, to je taký tichý nástup diktátu, diktátu, ktorý nikto nechceme, ktorý sme si nezvolili,“ zmienila Vitásková.

„Takže tu trestne stíhame ľudí za to, že v čase covidu mali nejaký názor, takže boli dezinformátormi. To sa potom musíme opýtať, keď meriame rovnakým metrom, prečo nie je stíhaný, alebo vyšetrovaný podpredseda vlády pán Hamáček, ktorý vo svojej dobe strašil obyvateľstvo, nielen ako prvý podpredseda vlády, ale ako minister vnútra, že budú na uliciach mrazničky s mŕtvymi. Viete, čo to pre ľudí znamenalo? Oni dôverujú, oni si ich tam zvolili, a teraz im tu táto persona povie, ako to bude. Pán predseda Lekárskej komory Kubek – to bolo to isté. Kde je? Kde zmizol? A tiež sa mu nič nestalo. A ťahajú po súdoch ľudí, ktorí to do istej miery nazvali možno správnym menom. Tak to je naozaj divná situácia: Nesmiete povedať iný názor, než aké dovolí vláda, než dovolia nejaké jej mantinely, a mainstreamové médiá. Tak potom už sme naozaj úplne niekde inde, a nedá se to nazvať demokraciou," zakončila túto tému.

Žeby podobnosť so Slovenskom čisto náhodná?

Gašpar vytiahol na Matoviča ŤAŽKÝ KALIBER - PAVLÍNKU! Toto chlapec nerozdýcha
Slovensko sa za obdobie posledných 3 rokov dostalo do totálneho chaosu. Igor Matovič a jeho banda amatérov, zdevastovali čo sa dalo. Skonštatoval to na sociálnej sieti bývalý prezident polície Tibor Gašpar. No v príspevku sa len nesťažuje. Doslova... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik