Západ pozor! Obrodzuje sa stará družba!
28 | 07 | 2023 I Milan Laca

Šojgu pricestoval do Severnej Kórey, aby "upevnil vojenské väzby".

Návšteva ruskej armády v Pchjongjangu na oslavu Dňa víťazstva Severnej Kórey prispeje k rozvoju bilaterálnych vojenských väzieb, vyhlásilo Ministerstvo obrany.

Oslavy

Ruská vojenská delegácia vedená ministrom obrany Sergejom Šojgu pricestovala do Severnej Kórey. "Delegácia ruského ministerstva obrany sa zúčastní na oslavách venovaných 70. výročiu víťazstva kórejského ľudu vo vlasteneckej vojne za oslobodenie v rokoch 1950-1953," vyhlásilo ministerstvo.

Prílet
Nové obzory
Šojguova návšteva prispeje k posilneniu rusko-severokórejských vojenských väzieb a bude dôležitou etapou v rozvoji spolupráce medzi oboma krajinami, zdôraznilo ruské Ministerstvo obrany.
Podpora

12. júna  severokórejský vodca Kim Čong-un povedal, že Severná Kórea vyjadrila podporu a solidaritu s ľudom Ruska , ktorý bráni svoju suverenitu v boji proti imperialistom. Dodal, že Rusi budú aj naďalej oslavovať históriu víťazstva a že spravodlivosť vždy zvíťazí. Od začiatku vojny na Ukrajine vlády viacerých západných krajín, vrátane Spojených štátov, opakovane hovorili o vojenskej spolupráci medzi Pchjongjangom a Moskvou. Hovorilo sa najmä o tom, že KĽDR dodáva ruskej armáde delostreleckú muníciu a techniku, ktorej zásoby v Rusku sú značne vyčerpané. Severokórejské úrady to popreli. Severná Kórea je jednou z troch krajín na svete, okrem samotného Ruska a Sýrie, ktoré uznali pričlenenie  štyroch ukrajinských regiónov na jeseň minulého roka k Rusku.

Trump sa opäť blysol
Trump kritizoval Bidenovo priznanie nedostatku munície v Spojených štátoch. Trump: Aký hlúpy musíte byť, keď poviete, že USA nemajú muníciu! Kritika Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval súčasného majiteľa Bieleho domu Joea Bidena za... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme