Šeliga nevie, kto je Ďurka. Saková ho slovne vycápala (VIDEO)
27 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Juraj Šeliga (Demokrati) netuší, kto je Pavol Ďurka, ale v jeho prípade by použil prezumpciu neviny, s ktorou strana Hlas pracuje v prípade Petra Kažimíra, šéfa NBS. Denisa Saková (Hlas-SD) mu teda vysvetlila, kto to ten Ďurka je.

nesprávnom postupe prezidentky a premiéra v prípade odvolania Ivana Šimka je presvedčená aj politologička, pretože konaniu polície by mala klásť medze práve politika. Podľa Sakovej ani mimoriadna schôdza k odvolávaniu Hamrana a Juhásza nemusela byť, keby bol funkčný kompetentný výbor v NR SR. Saková považuje nomináciu Pavla Ďurku za neprijateľnú. Juraj Šeliga si myslí, že celá záležitosť je vykonštruovaná Robertom Ficom, ktorý vycítil príležitosť odvolať Hamrana, pričom skonštatoval, že on Pavla Ďurku ani nepozná. Reakcia Denisy Sakovej je vo videu.

Kratší koniec povrazu

O nedávnom odvolávaní povereného ministra vnútra Šimka si politologička Mária Kočnerová z UKF Nitra myslí, že polícia svojim spôsobom zvalcovala politiku, čo by sa nemalo stať.

„Politika by mala určovať medze toho, ako a čo môže polícia konať,“hovorí Kočnerová.

V sobotu poslanci pracovať odmietli
Dnes (v sobotu, 22. 7.) mali v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu pokračovať dve odložené mimoriadne schôdze Národnej rady SR. Keďže Národná rada SR v piatok nebola uznášania schopná, predseda Boris Kollár ju preložil na sobotu. Dva... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Prečo bola nutná mimoriadna schôdza

To, čo spravila prezidentka a premiér je neprijateľné aj pre Hlas-SD. Podľa nej Šimkovo zdôvodnenie konania zľahčovali, navyše neuviedli dôvody, pre ktoré to robia. Mimoriadnu schôdzu zvolávali aj so Smerom len preto, lebo za normálnych okolností sa celá situácia mala prebrať na branno-bezpečnostnom výbore NR SR. Ten je po odvolaní poslanca Krúpu (SaS) dlhodobo nefunkčný.

Neprijateľná nominácia

Saková obhajuje Šimkov nesúhlas s personálnou politikou policajného prezidenta  Hamrana a šéfa policajnej inšpekcie Juhásza. Úrad inšpekčnej služby (UIS) vyšetruje policajtov v prípade, že páchajú trestnú činnosť.

Repro foto z YouTube | Policajný prezident Štefan Hamran a poverený šéf Úradu inšpekčnej služby Peter Juhász

„Nominácia pána Ďurku, ktorý má vznesené dve obvinenia a mal byť riadiacim pracovníkom na ÚIŠ je aj pre nás aboslútne neprijateľná tak, ako s ňou nesúhlasil pán Šimko,“hovorí Denisa Saková.

Šeliga vidí zúrivého Fica

Podľa Juraja Šeligu je za tým fakt, že Robert Fico zúri na políciu, vyšetrovateľov a Úrad špeciálnej prokuratúry za to, že vyšetrujú. Je prekvapený z toho, že Sakovej a Hlasu vadí obvinený Ďurka.

„No ja sa potom pýtam, či im nevadí obvinený Peter Kažimír, ktorý je takisto obvinený, obžalovaný, dokonca neprávoplatne odsúdený, ako šéf NBS,“ nechápe Šeliga, ktorý pripomína, že ak platí prezumpciu neviny, tak platí pre všetkých.

„V takom prípade nevidím žiaden problém, ak tam ten pán bude. Ja ani netuším, kto ten pán je,“dodáva  Šeliga a vysvetľuje, že Robert Fico vycítil milimeter priestoru, aby mohol odrezať pána Hamrana.

Denisa Saková o dôvode Hamranovej sebaistoty (VIDEO)
Denisa Saková (Hlas-SD) je presvedčená, že Hamranovo správanie, v rámci ktorého aj s niekoľkými vysoko postavenými kolegami doslova vydieral prezidentku a jej premiéra, má logiku. Saková za tým vidí jeho politickú príslušnosť. Hoci policajný... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Eka Balašková

...Tak mu ho predstavila...

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik