Po intenzívnom daždi vyhlásili v Zázrivej tretí povodňový stupeň
26 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

V oravskej obci Zázrivá, okres Dolný Kubín, vyhlásili v stredu po intenzívnom daždi tretí povodňový stupeň. Informoval o tom starosta Matúš Mních na oficiálnej webovej stránke obce.

"Vzhľadom na intenzívny dážď dochádza v obci Zázrivá k vybreženiu Petrovského, Dolinského, Belanského potoka, ich prítokov a k následnému zaplaveniu územia, pivníc rodinných domov a miestnych komunikácií," priblížil Mních. Prívalová voda podľa neho naniesla množstvo sedimentov, štrku a hliny na miestne komunikácie a dvory rodinných domov.

Starosta dodal, že opatrenia potrebné na zabezpečenie ochrany pred povodňami a záchranné práce urobia v súlade s povodňovým plánom obce.
Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v stredu napoludnie výstrahu prvého stupňa pred povodňami z trvalého dažďa v okresoch Námestovo a Dolný Kubín. Výstraha platí do 20.00 h.

MIMORIADNE! Vybuchol plyn, zranených je 9 osôb
Na chate v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza malo dôjsť v utorok ráno k výbuchu plynu. Zranilo sa deväť osôb. Na mieste zasahovali hasiči i záchranári. Pre TASR to potvrdil hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. Výbuch plynu v... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik