Na kúpanie sú v Nitrianskom kraji vhodné tri prírodné vodné plochy
26 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

V Nitrianskom kraji sú na neorganizovanú rekreáciu aktuálne vhodné tri prírodné vodné plochy bez prevádzkovateľa. Vyhovujúcu kvalitu vody potvrdil monitoring kvality vody na kúpanie na vodnej ploche Apáli - mŕtve rameno Váhu, štrkoviskovom jazere Kava a na prírodnom kúpalisku Tona Šurany, informoval regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Na základe posledných odberov hygienici neodporúčajú deťom, alergikom a osobám s oslabeným imunitným systémom kúpať sa vo vodnej nádrži Duchonka. Dôvodom je zhoršená biologická kvalita vody. Znížená priehľadnosť bola zistená na Lipovine - Bátovce, kde tiež nebola dodržaná odporúčaná hodnota pre ukazovateľ farba.

Nedostatky v mikrobiologickej kvalite vody na kúpanie boli na základe výsledkov odberov zo dňa 11. júla zistené v detskom bazéne s atrakciami, detskom vonkajšom a neplaveckom vonkajšom bazéne wellnesscentra Patince. Prevádzkovateľ vykonal opatrenia na obnovenie kvality vody v bazénoch, ich účinnosť bude overená kontrolnými vzorkami.
V Nitrianskom kraji je aktuálne v prevádzke 16 umelých kúpalísk, jedno sa na prevádzku pripravuje. Mimo prevádzky zostávajú dve kúpaliská.

Nový sociálny taxík v Lučenci
Mesto Lučenec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom spustilo prepravnú službu terénnou formou. Sociálny taxík, ako nový druh sociálnej služby v meste, seniorom a ľuďom so zdravotnými problémami pomôže pri návšteve lekára, úradov či sociálnych... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik