Roky nesúdi, stále je postrachom pre "mimovládky" (VIDEO)
26 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ako sa hovorí, všetko chce svoj čas. Aj to, prečo bol Štefan Harabin problémom pre mnohých, ktorí ho kritizujú aj do dnešných dní. Šéfka Nadácie Zastavme korupciu v rozhovore s novinárkou Denníka N hovorí o jednom z takýchto dôvodov. Pre laickú verejnosť ho jasnejšie vysvetlila Judita Laššáková.

Štefan Harabin, emeritný predseda Najvyššieho súdu SR je evidentne dodnes „postrachom“ niektorých mimovládnych organizácií. Minimálne teda pre Zuzanu Petkovú, ktorá v rozhovore s Monikou Tódovou hovorí o tom, že rozhodnutie v kauze Vladimíra Pčolinského jej pripomína Harabinove rozhodnutia. OČTK počas svojho pôsobenia v talári podľa nej rozčuľoval svojimi rozhodnutiami, čo nechápe ani právnička Judita Laššáková.

Nie je právnička

Ako novinárka Monika Tódová, tak aj Zuzana Petková konštatujú, že nie sú právničkami. Nebránilo im to svojho času hodnotiť fakt, že generálna prokuratúra zastavila vyšetrovanie v dvoch verejnosťou sledovaných kauzách. Šlo o prípady Vladimíra Pčolinského (Sme rodina) a Jaroslava Haščáka, obvinených z korupcie.

Prípad Pčolinský bol výnimočný

Tódová pripomína, že Pčolinského prípad bol zaujímavý tým, že to bol prvý vysoko postavený nominant vládnej koalície, ktorú vytvorilo OĽaNO s ďalšími troma stranami. Zuzana Petková síce nie je právnička, ale prípad vie zhodnotiť ako občan, novinár, či aktivista.

Diletanti! Odkazuje Tibor Gašpar (FOTO)
DILETANTI, odkazuje na sociálnej sieti bývalý prezident Policajného zboru SR, Tibor Gašpar, člen strany SMER - SSD. "Najprv Matovičovci, na čele s Naďom a Hegerom, darovali komplet celú protivzdušnú obranu Slovenska Zelenskému. Oklamali celý... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Kde v tom je Harabin?

„Ako bývalej novinárke, ktorá sledovala rozhodnutie súdov, mi toto uznesenie trochu pripomenulo uznesenia Štefana Harabina, ktorý ako sudca rozčuľoval policajtov a prokurátorov, pretože pre formálne procesné nedostatky, ktoré by možno iní sudcovia nehodnotili tak vážne, prepúšťal niekedy podozrivých z vážnej trestnej činnosti,“ hovorí Zuzana Petková.

Máme sudcov, ktorí dodržiavajú zákon. A – máme?

„Ona po prvé priznala, že nie je právnik, čo je super, dala disclaimer (čosi ako prehlásenie, že ide čisto o osobný názor, pozn. red.), že ja sa budem vyjadrovať len ako novinárka. A potom povie, že Štefan Harabin je zlý, lebo Štefan Harabin lipne na práve a na zákone,“ vysvetľuje právnička Judita Laššáková.

Sudca Šamko o privatizácii polície
Stručne o privatizácii polície a k diskusii o zrušení Špecializovaného trestného súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry píše sudca JUDr. Peter Šamko. Stručne o privatizácii polície a k diskusii o zrušení Špecializovaného trestného súdu a Úradu... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik