Lucia Ď. Nicholson sa hanbí za všetkých politických sr...v (FOTO)
25 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Tento rok som nešla na Pride. Ani som k tomu v ten deň nenapísala status. Nenašla som v sebe odvahu, ani silu ísť sa producírovať s dúhovou vlajkou a cez to naháňať voličov," píše na sociálnej sieti Lucia Ď. Nicholson, predsedníčka strany Jablko, ktorá kandiduje na listine Demokratov. Zdá sa, že príspevok venuje všetkým politikom, ktorí sa tam ocitli. Hanbila som sa.... tvrdí Ďuriš Nicholson a vysvetľuje prečo.

"Hanbila som sa pred tou ženou na fotke. Pred Dankou, mamou Juraja Vankuliča, ktorého zavraždil z nenávisti ten cicavec plný hejtu. Ten, ktorého od narodenia učil jeho otec ako nenávidieť takých, ako Juraj," začína status na sociálne sieti Lucia Ďuriš Nicholson.

"Juraj a Matúš na Zámockej zomreli. A my sme mali zastaviť zem. Mali sme z toho urobiť ďalšiu nežnú revolúciu, mal to byť spúšťač lavíny, ktorá by nenechala zvíťaziť homofóbnu časť krajiny, všetkých tých testosterónových bezkrkých mužíkov a tie ženy s mačičkami, ktoré nenávidia inakosť tak veľmi, že sa za klávesnicou menia na krvilačné harpije. Mali sme urobiť zo Slovenska krajinu pre všetkých Jurajov a Matúšov, pre všetky rodiny. Krajinu, kde by sa ľudia smiali z Kollára, Matoviča, Uhríka, Mazureka, keď sa bijú do pŕs a kričia: Ja som biely heterosexuál! Ach, títo trápni hrdinovia pomýlenej krajiny," vysvetľuje na sociálnej sieti.

"Nič z toho sa nestalo. Prespali sme momentum. Juraj a Matúš sú mŕtvi, občas sa k tomu vrátia v televíznych reláciách, občas to spomenie pani prezidentka, občas sa o ich osud zaujíma holandský kráľovský pár. Na Pride my politici mávame dúhovými vlajkami a kričíme ich mená. Na hroby však chodia ich matky. Ich smútok narastá každým dňom, keď si uvedomujú, že syn domov naozaj nepríde a keď mu zavolajú, nezdvihne. Ich synovia boli skutoční. Kde je ich odkaz? Rozplýva sa v čase," myslí si Lucia Ď. Nicholson.

"Milá Danka, stali sa z nás priateľky. Včera som ťa bola pozrieť. Pozerala som ti do očí a hanbila som sa. Hanbila som sa za všetkých homofóbnych politických sraľov, ktorí pošpinili pamiatku tvojho Juraja a veľká časť národa ich uctieva ako národných hrdinov. A hanbila som sa aj za nás ostatných, ktorí s tým nevieme nič urobiť. Tak prepáč," konštatuje Ďuriš Nicholson a zverejňuje fotografiu priateľky.

Foto: Facebook: Lucia Ď. Nicholson

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik