Trump sa opäť blysol
26 | 07 | 2023 I Milan Laca

Trump kritizoval Bidenovo priznanie nedostatku munície v Spojených štátoch.

Trump: Aký hlúpy musíte byť, keď poviete, že USA nemajú muníciu!
Kritika

Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval súčasného majiteľa Bieleho domu Joea Bidena za to, že v "najnebezpečnejšom čase v histórii krajiny".priznal, že  Pentagon má nedostatok munície.

Ukrajina: „Je to ťažké,“ znie z USA. Bielorusko sa chystá na vojnu
Oko za oko, zub za zub. Rusko a Ukrajina si v posledných dvoch dňoch medzi sebou vymenili údery bezpilotnými lietadlami cieliacimi na hlavné mesto nepriateľa. Včera útočili Ukrajinci v Moskve, dnes ráno im Rusi uštedrili odplatu drony iránskej... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vie, či nevie?

Podľa neho je teraz v Spojených štátoch pri moci človek, ktorý nerozumie tomu, čo robí. Deň predtým vyšiel von a celému svetu povedal, že „nemáme muníciu“. Trump dodal, že "Spojené štáty dali všetko a je to hrozné", ale ešte horšie je o tom povedať celému svetu.

Prezradil, čo nemal

Exprezident dodal, že Biden povedal Číne a ďalším, "voči nám nepriateľským krajinám", že Amerika nemá muníciu. "Aký hlúpy musíš byť, keď to hovoríš?" spýtal sa. Trump sa domnieva, že súčasná doba sa stala „najnebezpečnejšou v histórii Spojených štátov“ a to najmä v dôsledku šírenia jadrových zbraní, vyhlásil Trump v rozhovore pre Fox News. "Dali sme všetko. Ak ste dali všetko, je to strašné. Ešte horšie je však o tom povedať celému svetu. 

Zdôvodnenie

Americký prezident Joe Biden predtým  vysvetlil  rozhodnutie odovzdať kazetovú muníciu na Ukrajinu nedostatkom konvenčných nábojov v samotných Spojených štátov. Ministerstvo zahraničných vecí predtým vyhlásilo že americká administratíva  označila  používanie kazetových bômb za vojnový zločin. Povedala to vo februári 2022 Jen Psakiová, ktorá pôsobila ako tlačová tajomníčka administratívy Joea Bidena. O rok a pol neskôr Bidenov poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan oznámil presun takejto munície na Ukrajinu.

Peking pomáha Moskve, odvracia sa od Kyjeva
Čína začala odmietať dodávky vojenského materiálu Ukrajine. Politico: Čína obmedzila vývoz vojenského tovaru na Ukrajinu a preposiela zásoby do Ruska. Zmena Čína obmedzila vývoz vojenského tovaru na Ukrajinu. Väčšinu dodávok bezpilotných... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme