Dominátor, toto ti nevadilo? (VIDEO)
24 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Jaromír Šmátrala je predsedom dozornej rady SZĽH už sedem rokov. V predčasných voľbách kandiduje do parlamentu za hnutie Republika. Nedávno ho pobúrilo jednanie bývalého českého reprezentanta, legendárneho Dominika Haška. Ten dlhodobo brojí proti českým a slovenským hráčom v ruskej KHL.

Šmátralu nahneval pokrytecký prístup bývalého českého reprezentanta. Dominik Hašek by dokonca zatváral do väzenia športovcov, ktorí neodmietnu hrať v KHL aj napriek rusko-ukrajinskému konfliktu. Šmátrala dokonca vyvracia tvrdenie, že počas Haškovej hráčskej kariéry bol mier. Dal preto českej legende výzvu – čo by mal urobiť so zárobkom, ktorý získal v čase svojho pôsobenia v moskovskom Spartaku.

A to mu nie je trápne?

„Bývalý český reprezentant Dominik Hašek bojuje za to, aby českí, ale aj slovenskí hráči, hrajúci v ruskej KHL nemohli na medzinárodných podujatiach reprezentovať svoj národ,“   kritizuje Haška Šmátrala, ktorému sa ako najväčšia trápnosť zdá fakt, že sám Hašek záver svojej kariéry strávil v ruskom klube Spartak Moskva.

Ide až do krajnosti

Pred časom sa na twitterovom účte Haškovho kolegu Jakuba Koreisa na adresu slovenských hokejistov objavilo konštatovanie, že sa zrejme pomiatli.

„Nezvádzajte to na hráča či agentov. Za toto je zodpovedná slovenská (prípadne naša) vláda. Je smutné, že doposiaľ nevypracovala zákon, ktorý by týmto spôsobom (prácu v Rusku) zakazoval podporovať vojnu,“ napísal v reakcii Dominik Hašek.

„Samozrejme, môže to byť odňatie slobody na X rokov. Zrejme si neuvedomujete, že každý takýto počin je obrovskou reklamou na útočnú vojnu,“   dodal Hašek na Twitteri.

Ruskí a bieloruskí športovci by podľa Hašeka nemali ísť na olympiádu
Štartovať by mali len tí, ktorí odsúdia ruskú agresiu na Ukrajine. Štáty Európskej únie by mali znemožniť medzinárodné štarty ruských športovcov propagujúcich režim prezidenta Vladimira Putina. Zároveň by mali zabezpečiť azyl pre ruských a... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Verejná výzva

„Dávam Dominikovi Hašekovi verejnú výzvu. Pán Hašek. Tvrdíte, že je potrebné perzekvovať športovcov len preto, že chcú robiť to, čo robili po celý život a čo ich živí. Do extrému ste zašli vyjadrením, že pokiaľ hokejisti hrajú v KHL, bolo by im treba odňať slobodu na x rokov. Pán Hašek a vy sa nehanbíte?,“ pýta sa Šmátrala a apeluje na pocit, že Hašekovi by mali byť trápne zásahy do života hokejistom. Pýta sa, kto je Hašek, že chce trestať ľudí za vojnu, s ktorou nemajú nič spoločné.

Facebook / Jaromír Šmátrala

Šmátrala hovorí o neprípustnosti miešania športu a politiky takým spôsobom, ako ho ukázal Hašek – v prezentáciou svojho názoru o zákaze štartu ruských a bieloruských športovcov na svetových podujatiach v Európskom parlamente.

„Keď sa staviate do pozície moralistu, použite rovnaký princíp aj voči sebe,“ vyzýva Šmátrala Hašeka, aby zverejnil, koľko v Spartaku Moskva zarobil a všetky prostriedky venoval sirotám tohto konfliktu.

Za jeho pôsobenia konflikt nebol...

„A ja hovorím, že bola. A to v Líbyi a Sýrii. Dlhé roky ste dobre zarábali v NHL. Aký je váš názor na vraždenie civilného obyvateľstva Američanmi napríklad v Iraku, či Afganistane,“   pripomína Šmátrala Hašekovi časy, kedy mu peniaze nesmrdeli.

Jedno príslovie na záver

Šmátrala Hašekovi odporúča byť pre istotu ticho, lebo inak sa na neho hodí to slovenské „Zabudol vôl, že teľaťom bol“.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik