Pôjdu Wagnerovci na "exkurziu" do Varšavy?
23 | 07 | 2023 I Milan Laca

Bieloruský prezident povedal, že „wagnerovci“ sa ponáhľajú do Poľska.

Alexander Lukašenko vyhlásil, že "wagnerovci" ho začali "napínať", pretože "chcú ísť do Varšavy".

Chuť na "výlet"

"Možno som to nemal povedať, ale poviem to. Wagnerovci  nás začali "napínať". "Chcme ísť na Západ." Dovoľte nám." Hovorím, prečo potrebujete ísť na Západ? "No, choďte na exkurziu do Varšavy, do Rzeszówa," povedal Lukašenko na stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Verte Putinovi!
Americká rozviedka nepochybuje o Putinových slovách, že jadrové zbrane sú už v Bielorusku. Spravodajská agentúra amerického ministerstva obrany (DIA) "nemá dôvod pochybovať" o vyhlásení ruského diktátora Vladimira Putina, že jadrové zbrane Ruskej... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Milan Laca
 

Zatiaľ sú na uzde

"Držím ich v strede Bieloruska, ako bolo dohodnuté. Nechcel by som ich tam premiestniť (na západ územia), pretože majú "zlú náladu".  Musíme im vzdať hold, vedia, čo sa deje okolo štátu Únie. Budeme tomu vzdorovať všetkými možnými spôsobmi a žiadam vás, aby ste sa na túto otázku pozreli aj vo vašej krajine," zdôraznil bieloruský prezident.

Plány na vojnu?

Lukašenko priniesol na stretnutie s Putinom mapu presunu ozbrojených síl Poľska k hraniciam zväzového štátu (Bieloruska). "Zapojilo sa už veľa žoldnierov, vrátane hlavných strategických záloh. To naznačuje, že táto bezmyšlienkovitá politika uvrhnutia nepripravených ľudí a žoldnierov do pekla k ničomu nepovedie," povedal Lukašenko. "Aktívne verbujú žoldnierov. Špeciálne som vám priniesol mapu presunu poľských ozbrojených síl k hraniciam zväzového štátu," povedal Lukašenko na stretnutí s Putinom.

Riziko

"Vidíme, že sa pripravuje pôda. Povedzme, že jedna z brigád si našla svoje miesto 40 kilometrov od Brestu. Boli vzdialení 500 kilometrov, priblížili sa na 40 kilometrov. Ukážem vám mapu. Všetci to vidíme. Niečo vyše 100 kilometrov od Grodna sa presúva ďalšia brigáda. Poliaci otvorili na svojom území opravovňu Leopardov. Pri Rzesówe sa aktivizuje letisko, kam Američania presúvajú vybavenie a ďalšie,“ povedal bieloruský prezident. 

Stretnutie

Putin a Lukašenko sa stretli v Petrohrade. Podľa oficiálneho programu budú diskutovať o aktuálnych otázkach ďalšieho rozvoja rusko-bieloruských vzťahov, strategického partnerstva a spojenectva, ako aj integračnej spolupráce v rámci únijného štátu.

Zelenskyj vie, že bude ponechaný svojmu osudu
Západ nebude schopný pomôcť Ukrajine vyhrať konflikt s Ruskom a bude z porážky viniť ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, uviedol podľa srbského webu informer.rs americký rozhlasový moderátor Garland Nixon na svojom kanáli... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik