HLAS – sociálna demokracia posilňuje aj na úrovni región
23 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

HLAS – sociálna demokracia sa spája s odborníkmi pre zlepšenie života ľudí aj v Košickom kraji. „Postavenie národnostných menšín je aj v Košickom kraji jednou z priorít HLASu. Ako strana na celoslovenskej úrovni vítame podporu Slovenskej iniciatívy menšín nielen politickú ale aj programovú,“ uviedol predseda krajskej organizácie Igor Šimko.

Do HLASU vstupuje ďalší odborník. Mgr. Ivan Hriczko, bývalý kandidát na predsedu KSK a doterajší predseda politickej strany Slovenská iniciatíva menšín.

Obohacuje tak odborné zázemie HLASu v Košickom kraji. Od júla bude pôsobiť ako predseda krajskej odbornej skupiny, ktorá je zameraná na národnostné menšiny, ľudské práva, kultúru a média, či zahraničných Slovákov.  

„Chcem zúročiť svoje skúsenosti z práce na Úrade vlády, Úrade splnomocnenca, či tretieho sektora a dať politike HLASu maximum odbornosti. Vidím to dnes ako jedinú alternatívu pre ľudí, ktorí na celom Slovensku potrebujú reálne riešenia a okamžitú pomoc, ide aktuálne aj o tému chudoby do ktorej pásma sa každý mesiac prepadajú desaťtisíce Slovákov a to nielen menšinového obyvateľstva. Maďari, Rusíni, Rómovia, Česi, či Karpatskí Nemci a ďalší, sú na Slovensku v horšom postavení ako boli pred troma rokmi, vláda sľuby nesplnila, ľudia dnes strádajú. Preto chcem v politike presadiť maximum pre všetky menšiny žijúce na Slovensku a obzvlášť ako rodený Košičan najmä v Košickom kraji,“ skonštatoval predseda krajskej odbornej skupiny Ivan Hriczko.

Ako uviedol krajský predseda HLAS-sociálna demokracia Igor Šimko, menšiny po týchto voľbách nesmú ostať za dverami pri rozhodovaní o ich osude, aj preto majú v našej strane osobitný program, ktorý s odborníkmi neustále zdokonaľujeme.

“ V čase, kedy všetky strany menšín žijúcich na Slovensku podľa relevantných prieskumov ostávajú mimo parlamentu, nesmieme dopustiť to, aby hlasy týchto obyvateľov prepadli a ich potreby sa vôbec nedostali k slovu najbližšie 4 roky,“ dodal krajský predseda.

Ivan Hriczko bol doposiaľ predsedom strany Slovenská iniciatíva menšín, po vstupe do HLASU z tejto pozície odchádza.

Táto strana v predčasných voľbách do NRSR 2023 nekandiduje, podporuje stranu HLAS a jej kandidátov vo voľbách s víziou čím lepšieho výsledku a maximálnej programovej podpory menšinových tém a témy chudoby.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik