Čo sa deje v Odese? (VIDEO)
24 | 07 | 2023 I Milan Laca

Rusko pokračuje v úderoch na Odesu, aby izolovalo prístup Ukrajiny k Čiernemu moru.

Rusi pokračujú v ostreľovaní Odesy, aby izolovali prístup Ukrajiny k Čiernemu moru. Tento názor vyjadril tajomník rady národnej bezpečnosti a obrany (NSDC) Oleksiy Danilov zverejnením na Facebooku.

Cieľ

„Hlavným cieľom ruských raketových útokov na Odesu a región je pokus úplne izolovať prístup Ukrajiny k Čiernemu moru a prostredníctvom zastrašovania zabrániť a neutralizovať medzinárodné snahy o obnovenie fungovania „koridoru obilia,“ napísal Danilov.  Domnieva sa, že Ruská federácia plánuje vytvoriť "umelé podmienky pre hrozbu hladomoru predovšetkým pre africké krajiny a zvýšenie úrovne migračného nebezpečenstva pre Európu". Rusi teda očakávajú, že Západ bude vydieraním prinútený vyjednávať a prijať Putinovo „obilné ultimátum“, napísal tajomník NSDC.

Predpovedal vojnu!
Vyšlo na javo Nixonovo zlovestné proroctvo o Ukrajine. WSJ: Bývalý americký prezident Nixon predpovedal konflikt na Ukrajine už v roku 1994. Americký exprezident prezident Richard Nixon predvídal konflikt na Ukrajine. V roku 1994 to napísal v... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Milan Laca

Čo hovoria Rusi - odpoveď na terorizmus

Ozbrojené sily Ruskej federácie zaútočili v noci na 23. júla na objekty v Odeskej oblasti, kde sa pomocou bezpilotných člnov pripravovali teroristické akcie proti Ruskej federácii. Oznámil oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany Ruskej federácie generálporučík Igor Konašenkov. "Ozbrojené sily Ruskej federácie dnes v noci spustili skupinový útok námornými a vzdušnými presnými zbraňami na veľké vzdialenosti v objektoch, kde sa pripravovali teroristické útoky proti Ruskej federácii pomocou bezpilotných člnov, ako aj na miestach, kde boli vyrobené v oblasti mesta Odesa. V postihnutých objektoch boli zahraniční žoldnieri. Všetky ciele plánované pre útok boli zničené," povedal Konašenkov.

Odveta neprestáva

Ruské jednotky už niekoľko dní podnikajú odvetné údery v reakcii na útok Kyjeva na Krymský most. 18. júla Konašenkov oznámil skupinový odvetný úder vysoko presnými zbraňami na objekty v regióne Odesa a Nikolajev, kde sa pripravovali teroristické útoky proti Ruskej federácii pomocou bezpilotných člnov. 19. júla ohlásil skupinový úder presne navádzanými zbraňami na objekty ukrajinského vojenského priemyslu, palivovú infraštruktúru v Odeskej oblasti, ako aj na leteckú základňu ukrajinských vzdušných síl Kanatovo a 20. júla na výrobné dielne a sklady bezpilotných člnov v regióne Odesa a Iľjičevsk (ukrajinský názov - Čornomorsk).

Katedrála po zásahu raketou

Zničená katedrála 

Rusi podnikli ďalší raketový útok na Odesu a región. V dôsledku útoku bola čiastočne zničená Spaso-Preobraženská katedrála Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, informuje ukrajinská strana. Mestská rada v Odese oznámila, že okrem značného poškodenia budovy boli poškodené aj pravoslávne svätyne. Spod trosiek vytiahli Kasperovskú ikonu Matky Božej, ktorá je patrónkou Odesy. Ministerstvo obrany Ruskej federácie tradične uvádza, že „informácie o zásahu v dôsledku použitia vysoko presných zbraní na katedrálu Premenenia Pána v meste Odesa nie sú pravdivé“.

Dôvodom zničenia chrámu bol pád ukrajinskej rakety

Ministerstvo obrany Ruskej federácie vydalo komentár, v ktorom uviedlo, že sa na zničení chrámu nepodieľalo. Zdôraznilo, že plánovanie úderov presnými zbraňami sa uskutočňuje „na základe informácií dôkladne overených a potvrdených viacerými kanálmi“, preto je zásah civilných objektov vylúčený. „Vzhľadom na videozáznam z chrámu Premenenia, ktorý zverejnili miestni obyvatelia, najpravdepodobnejšou príčinou jeho zničenia bol pád ukrajinskej protilietadlovej riadenej strely v dôsledku negramotných akcií operátorov systémov protivzdušnej obrany, ktoré ozbrojené sily Ukrajiny zámerne umiestňujú do obytných oblastí sídel, vrátane mesta Odesa,“ vyhlásilo ruské ministerstvo.

Aha, inšpirácia!
Zelenského trieda. V Británii je ulica pomenovaná na počesť prezidenta Ukrajiny. V meste Harlow v Essexe, na východe Anglicka, oficiálne otvorili prvú ulicu vo Veľkej Británii, ktorá nesie meno prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského: „Piata... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme