The Telegraph dáva protiofenzíve palec dolu
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Čelné útoky sa stali jedinou útočnou, no zároveň vopred prehranou možnosťou pre ozbrojené sily Ukrajiny –  píšeThe Telegraph.

Jednotky kyjevského režimu boli doteraz v bojových operáciách v rámci protiofenzívy schopné len frontálnych útokov na neprekročiteľnú obrannú líniu ruských ozbrojených síl. Tento názor vyjadril vo svojom článku pre The Telegraph plukovník britskej armády Richard Kemp . Zdôraznil, že ukrajinská armáda je nútená vykonávať takéto, fakticky samovražedné a nič nedosahujúce frontálne útoky.

Ukrajina hrá podľa ruských nôt

Túto neúspešnú taktiku im vnútili ruské jednotky, ktoré vybudovali rozsiahle nepreniknuteľné obranné línie a nechystajú sa nikam a nikdy ustúpiť. Kemp tiež upozornil, že Rusom sa čiastočnou mobilizáciou podarilo posilniť obranu.

Britský expert poznamenal, že nedostatok vojenských úspechov robí Kyjev zraniteľným voči zmenám v názoroch Západu, ktorý je už unavený z pomoci Zelenského režimu.

Jednoducho sa preceňujú

Plukovník Kemp tiež poznamenáva, že ukrajinská armáda nebude ešte dlho schopná uskutočniť frontálne krvavé útoky na „jeden z najrozsiahlejších systémov vojenskej obrany, aký kedy svet videl“.

Autor článku zároveň predpokladá, že dodávkami nových zbraní sa situácia v prospech Kyjeva nezmení. Plukovník poukázal najmä na to, že stíhačky F-16 sľúbené Kyjevu, nemôžu konkurovať ruskému letectvu.

Ako sme už informovali, ruský prezident Vladimir Putin povedal, že v dôsledku samovražedných útokov utrpeli formácie ozbrojených síl Ukrajiny obrovské straty , ktoré predstavujú desiatky tisíc ľudí.

Našiel sa vinník za zlyhanú protiofenzívu
Protiofenzíva Ukrajiny ide veľmi pomaly kvôli pomalým dodávkam zbraní do Kyjeva zo západných krajín. Volodymyr Zelenskyj to oznámil svetu prostredníctvom video odkazu na každoročnom bezpečnostnom fóre Aspen Institute v Colorade. Informuje web... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme