Kuriózna "humanitárna" misia s granátometom na Ukrajine
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Niečo na preclenie? Áááále niééé, iba taký malinký vreckový granátomet! Asi tak to mohlo vyzerať, keď sa istý britský manželský párpokúsil prepašovať z Ukrajiny domov vojnový arzenál. Píše web eadaily.com.

Britský pár sa pokúsil prepašovať z Ukrajiny domov granátomet M141, muníciu a nepriestrelnú vestu. Informoval o tom denník Evening Standard. Politológ Vladimir Kornilov komentoval udalosť na svojom telegramovom účte.

Nádhera!

„Krása a ešte viac! Britský pár sa pokúsil prepašovať z Ukrajiny domov granátomet M141, muníciu a nepriestrelnú vestu. K incidentu došlo ešte v máji, ale teraz sa stal známym, keď sa pár postavil pred súd. Povedali, že všetku túto dobrotu dostali ako „symboly víťazstva“, keď boli „na humanitárnej misii na Ukrajine“. A mali istotu, že prepravou tohto nákladu po Európe nič neporušujú. Nič, nič, drahí Briti, čoskoro budete čeliť šíreniu smrtiacich zbraní po celom kontinente." Píše Kornilov.

Ukrajinci sa po zisteniach CNN zapotili
Ministerstvo obrany Ukrajiny nepresvedčivo reaguje na informácie CNN o krádežiach zbraní, poskytnutých Ukrajine. DSnažil sa o to podľa ukrajinského webu strana.ua námestník ministra obrany Vladimir Gavrilov. Uviedol, že "inšpekcia Spojených štátov... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme