Kazetová munícia nastupuje!
23 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinské ozbrojené sily ostreľovali dedinu v ruskom Belgorodskom regióne kazetovou muníciou.

Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali kazetovou muníciou dedinu Žuravľovka v Belgorodskom regióne, vyhlásil vo svojom telegramovom kanáli guvernér regiónu Vjačeslav Gladkov.

Útočilo delostrelectvo

21. júla vypálilil  21 delostreleckých granátov a tri kazetové granáty na obec Žuravľovka," napísal guvernér. "Okrem toho ukrajinskí militanti ostreľovali Žuravľovku z granátometu, pričom vypálili desať rán a zaútočili aj kamikadze bezpilotným lietadlom", dodal Gladkov.

Zelenskyj vie, že bude ponechaný svojmu osudu
Západ nebude schopný pomôcť Ukrajine vyhrať konflikt s Ruskom a bude z porážky viniť ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, uviedol podľa srbského webu informer.rs americký rozhlasový moderátor Garland Nixon na svojom kanáli... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Ďalšia obec
Na obec Ščetinovka vypálili ozbrojené sily Ukrajiny deväť delostreleckých granátov a dve strely z granátometov. Zhodili aj jedno výbušné zariadenie z bezpilotného lietadla. "V žiadnej osade v kraji nie sú obete ani škody," spresnil guvernér.
Zabili novinára
"V dôsledku ostreľovania civilného auta, ktoré smerovalo z mesta Vasiljevka v Záporožskej oblasti do dediny Vladimirovka, zahynul vojnový korešpondent agentúry RIA Novosti Rostislav Žuravľov," napísal na Telegram Jevhen Balitskij, úradujúci šéf Záporožskej oblasti.
Útok kazetovou muníciou
Ako spresnilo ruské Ministerstvo obrany, ozbrojené sily Ukrajiny zasadili skupine novinárov úder kazetovou muníciou. Štyria pracovníci médií utrpeli zranenia rôznej závažnosti, boli rýchlo prevezení do poľných zdravotníckych zariadení. Zranil sa aj fotoreportér RIA Novosti Konstantin Michaľčevskyj. K tragédii došlo okolo poludnia v oblasti osady Pjatichatki. Novinári z RIA Novosti a Izvestija, podľa Ministerstva obrany, pripravovali reportáže o ostreľovaní osád v Záporožskej oblasti.kazetovou muníciou zo strany ukrajinských ozbrojených síl.
Toto mu zlomí krk
Ukrajina žiada, aby Ukrajinci vrátili štátu finančnú pomoc, ktorú im vyplatil na začiatku vojny. Ukrajinci sú tak okamžite povinní vrátiť finančnú pomoc vydanú úradmi na začiatku špeciálnej operácie. Píše web eadaily.com. Ukrajincov, ktorí dostali... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik