Ďalší útok na Krym
22 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina zaútočila bezpilotnými lietadlami na muničný sklad na Kryme.

"Kyjevský režim sa pokúsil zaútočiť na Krym bezpilotnými lietadlami", vyhlásil šéf regiónu Sergej Aksjonov 22. júla vo svojom telegramovom kanáli. Napadli infraštruktúrne zariadenia na území okresu Krasnogvardejskyj.

Obete nehlásia

"V dôsledku útoku nepriateľského dronu na okres Krasnogvardejskij došlo k detonácii v muničnom sklade. Podľa predbežných údajov nie sú žiadne škody ani obete," napísal Aksjonov na svojom kanáli. Podľa jeho slov padlo rozhodnutie o evakuácii obyvateľov v okruhu piatich kilometrov od miesta mimoriadnej udalosti, do stredísk dočasného ubytovania.  Šéf Krymu očakáva, že následky výnimočného stavu odstránia „v krátkom čase“.

Ukrajinci sa po zisteniach CNN zapotili
Ministerstvo obrany Ukrajiny nepresvedčivo reaguje na informácie CNN o krádežiach zbraní, poskytnutých Ukrajine. DSnažil sa o to podľa ukrajinského webu strana.ua námestník ministra obrany Vladimir Gavrilov. Uviedol, že "inšpekcia Spojených štátov... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Drony útočia 

Aksjonov predtým  informoval o pokuse o nálet pomocou dronu na infraštruktúrne zariadenia v okrese Krasnogvardeiskyj. 20. júla ráno zaútočil ukrajinský dron na dedinu Razdolnoje na severozápade Krymu. V dôsledku toho boli poškodené štyri administratívne budovy, zomrelo štrnásťročné dievča.

Opäť most... 

Premávku áut na krymskom moste obnovili po druhej sobotňajšej uzávierke, informuje telegramový kanál, ktorý sleduje situáciu na vjazdoch áut na most. Telegramový kanál oznámil druhé pozastavenie premávky na poludnie. 

Odstavili aj vlaky 

Štyri diaľkové vlaky Tavria, ktoré jazdia na Krym a z neho, zastavili na Kryme pre núdzový stav v muničnom sklade. Pasažierov dvoch z nich odiezli na konečné stanice autobusy. Dopravca vyhlásil, že sa pokúsi odstrániť meškanie a vráti sa k pravidelnému grafikonu.

Našiel sa vinník za zlyhanú protiofenzívu
Protiofenzíva Ukrajiny ide veľmi pomaly kvôli pomalým dodávkam zbraní do Kyjeva zo západných krajín. Volodymyr Zelenskyj to oznámil svetu prostredníctvom video odkazu na každoročnom bezpečnostnom fóre Aspen Institute v Colorade. Informuje web... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme