Varovanie USA - na Ukrajine hrozia vojenské vzbury
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

V Spojených štátoch, ale aj na samotnej Ukrajine predpovedajú nepokoje kvôli nespokojnosti v radoch ozbrojených síl Ukrajiny. S odvolaním sa na portál Politico o tom píše web iz.ru.

Nespokojnosť, ktorá teraz narastá v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU), môže spôsobiť začiatok verejných konfliktov, nepokojov a vzbúr v krajine. Informoval o tom 21. júla portál Politico s odvolaním sa na vojenského zdravotníka ozbrojených síl Ukrajiny.

Armáda sa búri

„Nebudem skrývať, že v radoch armády sa schyľuje k nespokojnosti a niektorí vojaci sa začínajú čudovať, prečo sa niektorí Ukrajinci zúčastňujú na konflikte a iní nie,“ povedal pre Politico lekár.

Podľa armády, ak vláda ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nezmení zákon a neupraví postup účasti každého Ukrajinca v ozbrojenom konflikte, v krajine začnú nepokoje. Odteraz je ukrajinská armáda nespokojná s nespravodlivosťou, že nie všetci občania slúžia v armáde a neprispievajú k spoločnej veci.

Armády sú vyčerpané

Poznamenal tiež, že bojovníci Ozbrojených síl Ukrajiny pociťujú morálnu a fyzickú vyčerpanosť, keďže mnohí z nich sú už rok v prvej línii.

Rusi o pravdepodobnosti vzbúr na Ukrajine vedia

Prvý podpredseda Výboru Štátnej dumy pre záležitosti SNŠ, euroázijskú integráciu a vzťahy s krajanmi Viktor Vodolatskij už skôr 21. júla naznačil, že na Ukrajine sú vtamojšej armáde možné konflikty v dôsledku veľkého počtu strát v ozbrojených silách krajiny. Vodolatskij poznamenal, že vedenie Ukrajiny posiela do boja „práve chytených na ulici“ vojakov, ktorí nemajú riadny vojenský výcvik.

Už je to iba o počte mŕtvych

Ako zároveň povedal ruský prezident Vladimir Putin, ukrajinská protiofenzíva teraz nemá žiadne výsledky. Poznamenal, že západní kurátori Ukrajiny sú jednoznačne sklamaní, keďže ukrajinským ozbrojeným silám nepomáhajú ani kolosálne zdroje, ktoré boli investované do kyjevského režimu, ani dodávky západných zbraní, tankov, delostrelectva, obrnených vozidiel a rakiet.

Zajatí vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny hovoria o slabom výcviku bojovníkov západnými inštruktormi a ľahostajnosti veliteľov k vojakom.

Už na Bratislavu jadrovú bombu nezhodí
Nedávno sa vyjadril, že by "nezaškodilo zopár jadrových bômb zhodiť na Prahu a Bratislavu". Asi to už nebude mať šancu spraviť. V Rusku totiž zadržali extrémistu Girkina. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie zadržal v piatok okolo poludnia ruského... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme