O nás (progresívne) bez nás
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Marián Kéry nazval svoj komentár na webe srspol.sk "Neakceptovateľné progresívne tlaky". Redakcia HD doň nijako redakčne nezasahovala z obavy, že by sa zámer tohto textu mohol nechtiac deformovať.

"Veľvyslanca Slovenskej republiky v Maďarsku Pavla Hamžíka musí znepokojovať stav v podpore LGBTQI+ komunity v Maďarsku. Aj keď je, najmä tým, že v Maďarsku sú umožnené registrované partnerstvá homosexuálnych párov, liberálnejší ako na Slovensku.

A preto nás, ako Slovensko, pridal pán veľvyslanec podpisom k spoločnej správe a podpornému vyhláseniu veľvyslanectiev viacerých štátov v Maďarsku k budapeštianskemu dúhovému festivalu, ktorý sa tam uskutočnil minulý víkend. Presne čítate, podpisom pridal k niečomu, čo nemá u nás podporu, celé Slovensko. Pritom pán veľvyslanec zabudol, že veľvyslanectvo nie je jeho “podnik”. Veľvyslanec reprezentuje našu krajinu. A tým by mal reprezentovať aj naše hodnoty.

Keď sa podobné stalo v roku 2016, zhodou okolností rovnako v Budapešti vtedajšiemu nášmu veľvyslancovi Káčerovi, vyvolalo to veľkú búrku. Rastislav Káčer vtedy, “len tak”, tiež na budovu veľvyslanectva vyvesil dúhovú vlajku, čo pobúrilo aj našu stranu SMER-SSD, ktorá bola v tom čase súčasťou vládnej koalície. Predseda Robert Fico proti spomenutému kroku podporujúcemu homosexuálnu komunitu ostro protestoval. Vtedajší minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák však odvahu na odvolanie veľvyslanca Rastislava Káčera, bohvieprečo, nenabral.

Zareagujú na tento šokujúci a bezprecedentný krok slovenského veľvyslanectva v Maďarsku naše vládne elity tiež aspoň jeho verbálnym odsúdením? Pokiaľ viem, úradnícka, prezidentská vláda Zuzany Čaputovej, po mesiaci vládnuca bez dôvery parlamentu, v dôležitých otázkach svojim ministrom voľnú ruku nedala a ani nemohla dať. Registrované partnerstvá sú témou, na ktorej zhoda v slovenskej spoločnosti vonkoncom nepanuje. V Ústave Slovenskej republiky máme manželstvo definované ako zväzok muža a ženy. Pozná minister zahraničných vecí Wlachovský našu ústavu? A čo poslanci parlamentu, aký je ich postoj napríklad k zahraničnej politike Slovenska? To tu máme naozaj taký rozvrat, že si naše veľvyslanectvá môžu podľa ľubovôle, či vlastných preferencií, komunikovať, čo chcú a vešať dúhové vlajky na svoje budovy, akoby to boli stany na Pohode?

V našej krajine nie je nikto utláčaný. Ani ľudia, majúci homosexuálnu orientáciu. Ak niekto tvrdí opak, treba to rázne a čo najhlasnejšie odmietať. Naša krajina si, vďakabohu, stále zachováva pronárodný, prorodinný, konzervatívny charakter. Na Slovensku sú progresivizmus a LGBTI téma tlačené, okrem niekoľkých neziskoviek, v podstate len liberálnymi médiami, prezidentským palácom a politickými stranami Progresívne Slovensko a SASKA. Keďže to nepomáha, pridala sa najnovšie aj slovenská ambasáda v Budapešti. Čuduje sa ešte niekto, že bežní Slováci v čoraz väčšom počte nedôverujú vládnucim elitám?

Vládnu nám elity, ktoré si nectia historické míľniky, na ktorých sme postavili našu novodobú Slovenskú republiku. Alebo, čo je ešte horšie, ani ich nepoznajú. Je normálne, že progresívny bratislavský primátor Matúš Vallo vyvesil v pondelok 17. júla na Primaciálnom paláci v centre nášho hlavného mesta dúhovú vlajku práve v deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky (17.7.1992)? Vraj tým vyjadril podporu festivalu Pride 2023, ktorý bude v Bratislave túto sobotu. Argumentuje floskulami, ako napríklad, že nikde sa nikto nemá cítiť menejcenný alebo ohrozený len preto, že nespadá do ideálnej väčšiny. Nonsens.

Na Slovensku sexuálne menšiny nikto neohrozuje. Ak sa na niekoho zvyšuje tlak a miera ohrozenia, tak sú to skôr, v duchu prorodinne orientovaní ľudia. Slováci, hlásiaci sa k zachovávaniu dedičstva svojich predkov. Našich predkov.

Ak zabudneme na korene, na to, čo nám stáročia odovzdávali naši predkovia, bude po Slovensku."

______________________________

Redakcia HD prevzala z webu srspol.sk text Mariána Kéryho, k téme mimoriadne aktuálnej práve tento víkend.

Nový víchor zo starých zadkov
Zdenko Čambal, podpredseda SNS a primátor mesta Holíč má ostrý jazyk. Ale trefný. Na webe sns.sk napríklad napísal: "Bicykle a kolobežky národné hospodárstvo nerozkrútia. Štátny rozpočet nie je nafukovací. Súčasná politická garnitúra nás doviedla... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujem