Je nám ich veľmi ľúto
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

"Dokonca je nám ich oveľa viac ľúto, ako ich prezidentovi" napísal na jednom zo svojich účtov na sociálnej sieti  Čečenec Apti Alaudinov, veliteľ špeciálnych jednotiek Ruskej federácie, čeliacich takzvanej ukrajinskej ofenzíve. Citoval ho agentúrny web eadaily.com.

Za posledné obdobie utrpeli Ukrajinci veľmi veľké straty na živej sile a výstroji. sami sa už sťažujú, že majú veľké straty. "Čoraz častejšie zaznamenávame, že nepriateľ je demoralizovaný, povedal veliteľ špeciálnych jednotiek Achmat Apty Alaudinov. "Achmat" teraz drží časť frontu v smere Artemovsk (Bachmut).

Je smutné pozerať sa, ako idú na smrť

„Nepriateľ si ponecháva nejaké zdroje, ktoré sa snaží vtlačiť do tohto mlynčeka na mäso, aby ich zničil. Nepriateľ sa zo všetkých síl snaží aspoň niekde a aspoň nejako ukázať výsledok. Nedokáže to." Povedal veliteľ Alaudinov.
Podľa neho nepriateľ vynaložil veľké úsilie, aby obsadil Artemovsk.

Snahy zlyhali

„Pokus o prelomenie mesta sa skončil obrovskými stratami na strane Ukrajiny. Napriek tomu pokusy pokračujú. Ale hrdinstvo našich bojovníkov necháva sny nepriateľov nenaplnené, “ uzavrel veliteľ Alaudinov.

Poliakom asi jedna vojna nestačí
Poľsko presúva jednotky zo západu na východ, kde krajina hraničí s Bieloruskom. Rozhodol o tom bezpečnostný výbor, uviedol podľa poľskej tlačovej agentúry PAP jeho tajomník Zbigniew Hoffmann. Rozhodnutie bolo prijaté na pozadí toho, že by mohla... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme