Ďakujeme Ukrajine za zvýšené clá na ropu
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajina zvyšuje clá na ruskú ropu, tlačenú cez ropovod cez Družba aj na Slovensko. A nie o málo, takmer o 25 percent! Informuje web radaily.com.

Európski spotrebitelia, ktorí dostávajú ruskú ropu cez Družbu, budú od 1. augusta platiť viac za tranzit cez Ukrajinu. Ukrtransnafta zvyšuje clá o 23,5 percent. Za rok a pol sa iclku užt viac ako zdvojnásobilo.

Tranzit ruskej ropy ropovodom Družba cez územie Ukrajiny od 1. augusta zdražie o 23,5 percenta - až na 21 eur za tonu. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na materiály Transneftu.

A to robia stále, asi z vďačnosti

Toto leto pôjde už o druhé zvýšenie cien. Od 1. júna sa sadzba zvýšila o 25 percent – až na 17 eur. Celkovo za rok a pol Ukrtransnafta zdvihla náklady na tranzit, vrátane toho augustového, štyrikrát. Tarify sa viac ako zdvojnásobili.

Vraj toto je dôvod

Ukrajinská spoločnosť vysvetlila, že potrebuje financie na obnovu energetických zariadení, ktoré zabezpečujú prevádzku Družby. Náklady znášajú príjemcovia ruskej ropy – spoločnosti v Maďarsku, Českej republike, Poľsku a na Slovensku.

Zvýšenie ciel je podlosť, povedal maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó . Žiadna krajina by podľa neho nemala ťažiť z energetickej krízy ani zo štatútu tranzitnej krajiny. Naši strčia hlavu do piesku.

Je nám ich veľmi ľúto
"Dokonca je nám ich oveľa viac ľúto, ako ich prezidentovi" napísal na jednom zo svojich účtov na sociálnej sieti Čečenec Apti Alaudinov, veliteľ špeciálnych jednotiek Ruskej federácie, čeliacich takzvanej ukrajinskej ofenzíve. Citoval ho agentúrny... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme