Čo odmieta Čaputová a jej vlády vidieť
21 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ján Richter (Smer-SSD) na sociálnej sieti upozorňuje, že ekonomické údaje nesvedčia o tom, čo Matovič, Heger (OĽaNO), Kollár či Krajniak (Sme rodina) tri roky tvrdili o ich pomoci obyvateľstvu. Richter otvorene hovorí, že chudoba sa prestáva týkať len tých, ktorí poberajú sociálne dávky, ale aj zamestnancov, či dôchodcov.

Bývalý minister sociálnych vecí argumentuje aj alarmujúcimi číslami, pričom za problém považuje pracujúcu chudobu. Jeho stranícky šéf Robert Fico však vie, čo by vláda urobila ako prvé, ak by ju zostavoval práve Smer-SSD – pozrú sa na príjmy bánk.

Možno nekradli, len zvyšujú počet chudobných

„Od Matoviča, Hegera, Kollára či Krajniaka sme počas ich vládnutia dookola počúvali, ako nekradli a pomáhali. Najnovšie údaje o Slovákoch, ktorí čelia chudobe, však hovoria o niečom inom. V roku 2022 bolo na Slovensku v riziku chudoby alebo sociálneho vylúčenia necelých 890 000 ľudí, čo je o takmer 150 000 ľudí viac ako v roku 2020. Namiesto toho, aby počet Slovákov, ktorí čelia chudobe, znižovali, dokázali za dva roky vládnutia dohnať do príjmovej priepasti ďalšie desaťtisíce obyvateľov,“ tvrdí Ján Richter, niekdajší minister práce, sociálnych vecí a rodiny a svoje slová dokladá grafom.

Facebook / Ján Richter

Alarmujúci jav

„A netýka sa to iba ľudí, ktorí dlhodobo poberajú rôzne sociálne dávky, ale aj pracujúcich či dôchodcov,“ dvíha varovný prst Richter s tým, že Matovič a Heger v časoch zdražovania a rušenia sociálnych benefitov, vydávali peniaze za rôzne experimenty.

R.FICO: PRVÝ DEŇ VO VLÁDE PRIJMEME ŠTÁTNU BONIFIKÁCIU HYPOTÉK, KTORÉ POMÔŽU 400 TISÍCOM DOMÁCNOSTÍ
Predstavitelia strany SMER – slovenská sociálna demokracia na tlačovej besede predstavili, čo by v prípade účasti vo vláde urobili ako prvé. Predseda strany Robert Fico povedal, že zatiaľ nepočul reakciu na kritiku, že úradnícka vláda zatiaľ o... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vrátia sa k tomu, čo sa osvedčilo

Robert Fico aj prezidentkinej vláde vyčíta, že je tu už viac, ako dva mesiace, no pre ľudí neurobila zatiaľ nič.

„Ak bude SMER vo vláde, hneď v prvý deň, ako tá vláda zasadne, bude predložený návrh zákona o štátnej bonifikácii úrokových sadzieb. To je modul, ktorý za našich vlád fungoval perfektne. My navrhujeme sa vrátiť k tomu, čo tu bolo a čo tu platilo. Štát spoločne s bankami prispel tri percentá na tie úroky, dve percentá zaplatil štát a jedno percento zaplatila banka. My navrhujeme, aby tento program bol na päť rokov, predpokladáme, že po piatich rokoch sa situácia môže znovu zmeniť alebo ukľudniť a po piatich rokoch by sa to znovu prehodnotilo,“ vysvetlil R. Fico.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik