Čo dáš, to sa ti vráti
21 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Spisovateľ a niekdajší diplomat sa rozhodol dať stopku nenávisti a ako bonus mieni šíriť inšpiráciu. Semeniskom nenávisti sú podľa neho sociálne siete a aby sa na tom nepodieľal, urobil vzhľadom k svojej facebookovej stránke jedno rozhodnutie. Chce ním chrániť tých čitateľov, ktorých si váži pred zlými komentármi tých, ktorí jedovatým slovom škodia celej jeho čitateľskej komunite.

Príspevok Jozefa Banáša vám prinášame bez redakčných zásahov tak, ako ho zverejnil spisovateľ.

Nietszche vraví, že každý človek sa snaží dostať do nadradeného postavenia nad inými. K tomu vedú dve cesty - silní pracujú na zveľaďovaní seba samých, slabí pracujú na zhadzovaní iných. Tí prví sú bojovníci, tí druhí zbabelí bitkári, ktorí potrebujú niekoho, koho budú ťahať dolu – na svoju podúroveň. Slaboch nedokáže povzniesť seba samého, tak robí všetko preto, aby sa sám sebe zdal byť lepším ako v skutočnosti je. Vyhľadáva na to akúkoľvek príležitosť a tou najvítanejšou sú sociálne siete, kde sa z tmy svojej anonymity zbavuje svojich duchovných fekálií.

pixabay.com

A je to čoraz horšie, za čas, čo som na facebooku, nebola na ňom taká bieda ducha, negativizmus, primitivizmus, nenávisť až agresivita. V spoločnosti, kde politické a mediálne elity stoja na čele šírenia zloby a nenávisti sa však niet čo čudovať.

Je Slovensko monarchia?
Spomeňme si na príbeh postavy, ktorá vstúpila do dejín pod menom Armand Jean du Plessis de Richelieu, kardinál, verný služobník Ľudovíta XIV. Pokojne si namiesto kardinálovho dosaďte meno verného a podlého služobníka kráľovnej Zuzany I. a ste na... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Snažím sa ísť pozitívnou cestou, píšem knihy, ktoré ľudí posúvajú, hľadám príležitosti ako znížiť pomaly fatálnu úroveň negatívnej energie. Jednou z možností je aj nedať na mojom facebooku priestor na jej šírenie. Preto som sa rozhodol ukončiť možnosť komentovať moje príspevky.

Chcem tak chrániť aj vás – posledných v láske, prvých v nenávisti, lebo viem, že platí základný zákon nášho života: „Čo dáš – to sa ti vráti!“ Je mi to ľúto kvôli drvivej väčšine slušných a vzdelaných ľudí, ktorí moje statusy komentujú, ale vy viete, že moje dlane sú vám kedykoľvek otvorené a cestu ku mne si nájdete.

Prajem vám krásne leto, ktoré trávim písaním románu o Aurelovi Stodolovi. Ako sa dielu darí vás budem na mojom FB aj naďalej pravidelne informovať. Mám silný pocit, že aj Albert Einstein, jeden z hrdinov pripravovaného románu by s mojim rozhodnutím súhlasil.

Ďakujem vám všetkým, s úctou a porozumením Jozef Banáš

BANÁŠ o zápase ZLODEJOV s HLUPÁKMI: Prví sú podozriví, druhí svoj idiotizmus dokázali
Spisovateľ Jozef Banáš poskytol rozhovor serveru ParlamentníListy.cz. Vyjadruje sa v ňom k vojne na Ukrajine, ale aj k materialistickej civilizácii reprezentovanej anglosaským svetom, ktorá sa podľa neho dostala do svojej zostupnej fázy. "Mieroví... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme