Chcete zrušiť parlament? Nechajte ho rokovať v sobotu!
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Mimoriadnu schôdzu k návrhu skupiny 30 poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady SR o kompenzačných opatreniach súvisiacich s rastom cien energií sa nepodarilo otvoriť. Po viacerých pokusoch na otvorenie schôdze neprišiel do rokovacej sály dostatok poslancov. Počas druhého pokusu o začatie schôdze sa prezentovalo 60 poslancov.

Schôdzu odložil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na sobotu (22. 7.) o 9.00 h.

Čo tam po samospáve, štá sme predsa my!

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze iniciovali poslanci Smeru-SD aj poslanci okolo Tomáša Tarabu (nezaradený). Poslanci chceli návrhom uznesenia požiadať dočasne poverenú vládu SR, aby okamžite pre mestá, obce a vyššie územné celky ako kompenzáciu vysokých cien energií uvoľnila z rezervy štátneho rozpočtu na rok 2023 sumu 108 miliónov eur. Túto kompenzáciu prisľúbila samosprávam ešte bývalá vláda.

Schôdza sa výnimočne (ne)konala v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Dôvodom je aktuálna rekonštrukcia rokovacej sály v hlavnej budove parlamentu.

Posunovači v parlamente
Poslanci zatiaľ neotvorili mimoriadnu schôdzu k návrhu skupiny 30 poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady (NR) SR o kompenzačných opatreniach súvisiacich s rastom cien energií. Poslancov nebol dostatok, prezentovalo sa ich len 57. Predseda... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujem