Rusi pokračovali v odvete za Krymský most (VIDEO)
21 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily podnikli odvetné údery na vojenské objekty v Odese a Nikolajeve.

Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené sily pokračovali v odvetných úderoch.

Čo hlásia
Ruská armáda začala nové odvetné útoky na oblasti výroby a skladovania ukrajinských bezpilotných člnov, vyhlásilo  ministerstvo obrany. "Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračovali v odvetných úderoch vysoko presnými námornými a vzdušnými zbraňami proti výrobniam a skladom bezpilotných člnov v regiónoch Odesa a Iľjičevsk v Odeskej oblasti.". Okrem toho zničili  v Nikolajevskej oblasti zariadenia palivovej infraštruktúry a muničné sklady ozbrojených síl Ukrajiny. "Cieľ bol splnený, všetky určené ciele boli zasiahnuté," zdôraznilo ministerstvo.
Ukrajinci majú trojnásobné ľudské straty ako na začiatku vojny
Vojenský inštruktor zo Spojených štátov povedal pravdu o strašných stratách v ukrajinskej armáde. Informuje eadaily.com. Veterán amerických špeciálnych jednotiek Eric Kramer, zapojený do výcviku Ukrajincov v Kyjeve, priznal, že straty armády sú... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Ivan Brožík
.. a predtým
18. júla ohlásilo ruské ministerstvo obrany odvetné raketové útoky proti zariadeniam, kde sa pripravovali teroristické útoky proti nemu pomocou vodných bezpilotných dronov a na miesta. Onformovalo aj o zásahu cieľov v oblasti Odesy a Nikolajeva. Predovšetkým zničili zariadenia, v ktorých  pomocou vodných bezpilotných plavidiel pripravovali teroristické útoky proti Eusku, ako aj miesto ich výroby v lodenici neďaleko Odesy. Primátor mesta Gennadij Truchanov označil tieto útoky za najväčšie od začiatku vojny.
...a znova o vojenskej podpore Kyjeva
Šéf Pentagonu otvoril "Rammstein": Teraz je kľúčový moment vo vojne. Americký minister obrany Lloyd Austin, ktorý otvoril 14. stretnutie kontaktnej skupiny pre otázky obrany Ukrajiny online, vyhlásil, že spojenci sa nezastavia, kým Ukrajina... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Milan Laca
Čo hovorí  Ukrajina
Ozbrojené sily Ukrajiny priznali nepríjemnú pravdu o ruských zbraniach. Hovorca Jurij Ignat povedal, že ukrajinská protivzdušná obrana nedokáže zostreliť ruské rakety Onyx, informuje Strana.ua, s odvolaním sa na slová hovorcu Vzdušných síl. Podľa  neho  je pre protivzdušnú obranu ozbrojených síl Ukrajiny ťažké odhaliť a zostreliť rakety Onyx, keďže lietajú vysokou rýchlosťou a v malej výške.
Raketa Onyx
 
Čo je Onyx 

"Rakety Onyx sú určené na ničenie plavidiel, lodí, lietajú rýchlosťou 2,6 Mach, čo je viac ako 3000 kilometrov za hodinu. To znamená, že rýchlosť je vysoká. Za letu môže stúpať do výšky, aby ušetrila palivo a  keď sa blíži k cieľu, môže letieť 10-15 metrov nad povrchom, aby zničila cieľ".

Tí šialenci to naozaj spravia
Spojené štáty majú v úmysle presunúť stíhačky F-16 na Ukrajinu do konca roku 2023. Zároveň ich vojenskí stratégovia tvrdia, že Ukrajine budú "nanič". Píše web eadaily.com. John Kirby , koordinátor pre strategickú komunikáciu v Národnej... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme