Problém Doroty Nvotovej! Toto som nechcela! (VIDEO)
20 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Zdravotnícky personál sa chodí domov pomaly akurát vyspať, technický stav nemocníc je žalostný, na niektoré zákroky pacienti čakajú dlhé mesiace, ale problémom je, že pani Demokratka Nvotová v nemocnici dostala chlieb zabalený v plaste, neverí vlastným ušiam ľavicový politik Artur Bekmatov.

Dorota Nvotová na svojom facebooku zverejnila video, v ktorom si sťažuje, že dostávajú stravu v plastoch. Informovala sa na to aj u sestričiek a jej video komentovala aj samotná nemocnica. Uznáva síce, že starostlivosť je výborná, no plasty sú veľký problém, lebo veď ona musela kdesi v Indickom oceáne vyhrabávať spod plastov malé korytnačky, ako sa vyznala vo videu. Jej video si prezrel aj Artur Bekmatov, ktorý dal umelkyni dve odporúčania. Páčiť sa jej zrejme nebudú ...

Aj sestričky sú nešťastné

Vo svojom videu sa Nvotová teší z chutného obeda, kým nám vo svojom videu neprezradí, že na Kramároch v nemocnici majú na obed plasty.

„Ako polievku mám - plast, na raňajky dostanem chlebík – plast,“ je po týždňovom pobyte so synom v tomto zdravotníckom zariadení nešťastná Dorota Nvotová. Tá bude pátrať po tom, či tam „tony plastov“ ostali po covide, kedy bolo treba zvlášť hygienu (?), alebo má niekto dobrý kontrakt s nemocnicou.

„Môžem vám povedať. Demokrati vyhlasujú vojnu plastom! Ja som na to totálne alergická, odkedy som na jednom opustenom ostrove v Indickom oceáne odhrabávala korytnačie hniezda od plastov,“ zastrája sa hviezda Demokratov a dáva nám milión rád, čo a ako robili naši starí rodičia. Nabáda nás tiež „pátrať po takýchto zvrhlostiach“, lebo to podľa nej nie je normálne.

Nemocnica reagovala

„Dobrý deň, vzhľadom na špecifický hygienicko-epidemiologický režim tohto oddelenia, podlieha opakovane používaný tzv. biely riad po použití, primárnej dekontaminácii a umytí aj preventívnej sterilizácii. V opačbom prípade by hrozilo šírenie nákazy. Aktuálne je sterilizačný prístroj, ktorý je určený na biely riad pokazený a my samozrejme pracujeme na odstránení tejto závady. Práve z tohto dôvodu sme nútení dočasne používať na Detskom infekčnom oddelení v Nemocnici akad.L.Dérera jednorázové obaly a to najmä kvôli prevencii prenosu infekcie. Na oddelení sú hospitalizovaní pacienti s potenciálom kontaktného prenosu nákazy, a preto v záujme poskytovania bezpečnej zdravotnej starostlivosti bolo prijaté toto opatrenie. Ohradzujeme sa voči vašim tvrdeniam v ktorých hovoríte o možných výhodných kontraktoch a navodzujete tak podozrenie o možných výhodách z ktorých by mal niekto prosperovať,“ reagovala nemocnica.

Nemocnica Kramáre. Foto: TASR

To je síce pekné, ale pani Nvotová spokojná nie je

Vo svojej reakcií umelkyňa vyčíta nemocnici, že hoci existuje ekologická náhrada, nemocnica ju nepoužíva. Veď keď to na tri-štyri dni zvládne nejaký festival, nemocnica by po celé roky mala tiež. Zaujíma ju, ako s odpadom nakladajú, pretože ona na oddelení koše na separovaný odpad nevidela a tak ju zaujíma, ako to má nemocnica podchytené. Škandálom je, že celé Kramáre jedia z plastov.

Ivan Mego: Príde najlepšie vyzbrojená mafia na svete (VIDEO)
Novinár Ivan Mego je známy aj tým, že sa vo svojej kariére zameriava aj na organizovaný zločin a medializované prípady slovenských „mafiánov“. Písal o odsúdených černákovcoch a dokonca on bol ten, kto Jánovi Kuciakovi posunul tému organizovaného... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Spôsobila presne to, čo vraj nechcela

„Starostlivosť na infekčnej klinike je napriek zastaralým priestorom a poddimenzovanému personálu veľmi dobrá, sestričky aj lekári sú ochotní, milí, profesionálni, jedlo je chutné, služby výborné. Nechcem aby problém s plastami tieto veci zatienil, lebo by to nebolo fér,“ uvádza na pravú mieru Nvotová.

„Video som nenahrala aby som vás obvinila- nahrala som ho preto, aby čím skôr prišlo k udržateľnému riešeniu servírovania jedla v nemocnici, ktoré bude bezpečné, hygienické, kultúrne a bude rovnako dbať aj na naše životné prostredie. Lebo bez dobrého životného prostredia ľudia zdraví nebudú,“ dodáva vo svojej reakcii.

Najzávažnejší problém nášho zdravotníctva

Líder  hnutia Socialisti.sk a 150-tka na kandidačnej listine Smer-SSD Artur Bekmatov však hovorí, že by ju skôr mal trápiť fakt, že v našich nemocniciach sú pavilóny, ktoré pacientom doslova padajú na hlavy.

„Netrápi ju fakt, že GLOBSECu tento štát dal také peniaze, za ktoré by sme hravo zrekonštruovali celé tri polikliniky,“konštatuje Bekmatov a menuje ďalších niekoľko problémov, ktoré reálne ochromujú zdravotníctvo.

Bekmatovove odporúčania

„Pani Nvotová, ja viem, že od vašej volebnej líderky pani Letanovskej sa zrejme nedočkáte nejakých odborných rád,“ uvažuje Bekmatov, podľa ktorého tá svoje postavenie využíva na niečo iné. Odporúčania však pre ňu má on sám.

FB/Artur Bekmatov

Problematiku plastových obalov podľa Bekmatova nevyriešime tým, že ich odstránime z jednej nemocnice, či inštitúcie, ani konšpirovaním o kontraktoch. Tú vyriešime jedine centrálne a preto odporúča opýtať sa na to, čo robili v tejto veci niekdajší premiér Heger a minister životného prostredia Budaj.

Druhé jeho odporúčanie je, aby so svojimi preferenciami „nepílila uši“ zdravotníckemu personálu.

„Tie chúdence sestričky majú aj bez toho všetkého vyše hlavy,“ myslí si Bekmatov s tým, že jej dáva radu, na čo sa pýtať zdravotníckeho personálu. Otázkou sú platy, vybavenie nemocníc, práca, prečo zdravotníci odchádzajú.

„Prestaňte ľudí poučovať a skúste ich počúvať,“ uzatvára Bekmatov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik