Po prezidentke odpovedá Igorovi Matovičovi, aj premiér Ódor
20 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Premiér Ľudovít Ódor nepovažuje za problém, že sa minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš verejne aj osobne dožadoval vysvetlenia o primeranosti zásahu v jeho rezorte. TASR jeho stanovisko poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Pre premiéra je dôležité, že nežiadal o žiadne informácie nad rámec zákona a nebolo jeho snahou zasahovať do práce polície či ju akýmkoľvek spôsobom ovplyvňovať," uviedli z tlačového odboru.

Úrad vlády pripomenul, že premiér sa opakovane vyjadril, že existuje viacero dôvodov, pre ktoré požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odňatie poverenie pre exministra vnútra Ivana Šimka.

Bírešov odchod žiadal vo štvrtok líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič. Odvoláva sa na vyjadrenia Šimka, že Bíreš sa zaujímal o zásah polície na ministerstve pôdohospodárstva, a preto chcel sprostredkovať stretnutie Bíreša s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Prezidentka Zuzana Čaputová deklarovala, že obaja majú jej dôveru.

Igor Matovič mal tlačovku! Uviedol, kto má skončiť vo funkcii a prečo!

Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš by mal skončiť vo funkcii, pretože figuruje v prípade odchodu Ivana Šimka z postu ministra vnútra. Žiada to líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič. Odvoláva sa na vyjadrenia Šimka, že Bíreš sa zaujímal o zásah polície na ministerstve pôdohospodárstva, a preto chcel sprostredkovať stretnutie Bíreša s policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

Matovič označil Bíreša za strojcu kauzy okolo Šimka. Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Ľudovít Ódor by podľa neho nemali o tejto kauze mlčať a "zakrývať Bíreša", inak sa podpisujú pod praktiky "našich ľudí". Kritizoval, že Bíreš si mal zavolať "na koberček" policajného prezidenta.

Viac v článku:

Igor Matovič mal tlačovku! Uviedol, kto má skončiť vo funkcii a prečo!
Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš by mal skončiť vo funkcii, pretože figuruje v prípade odchodu Ivana Šimka z postu ministra vnútra. Žiada to líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič. Odvoláva sa na vyjadrenia Šimka, že Bíreš sa zaujímal o... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Zuzana Čaputová odpovedala Igorovi Matovičovi

Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš aj policajný prezident Štefan Hamran majú dôveru prezidentky Zuzany Čaputovej. Uviedla to na svojom pracovnom výjazde v tekovskom región.

Výkon a spoluprácu s ministrom Bírešom považuje za dobré a nevidí dôvod na jeho odvolanie. Dodala, že nemá prístup k iným informáciám ako medializovaným a nateraz nebude vyvodzovať zodpovednosť.

Za neprimerané považuje aj výzvy na odvolanie policajného prezidenta. Ak by bol dôvod na to, aby policajný prezident skončil, očakávala by od bývalého ministra vnútra Ivana Šimka, aby prišiel s konkrétnymi argumentami, prečo sa chce takýmto spôsobom rozhodnúť.

Zuzana Čaputová odpovedala Igorovi Matovičovi a Robertovi Ficovi
Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš aj policajný prezident Štefan Hamran majú dôveru prezidentky Zuzany Čaputovej. Uviedla to na svojom pracovnom výjazde v tekovskom región. Výkon a spoluprácu s ministrom Bírešom považuje za dobré a nevidí dôvod... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujem

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik