Minister Bíreš si nenechá od Matoviča skákať po hlave!
21 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Šéf rezortu pôdohospodárstva Jozef Bíreš vylučuje, že by sa od exministra vnútra Ivana Šimka dožadoval informácií nad rámec zákona.

TASR stanovisko poskytli z odboru komunikácie kancelárie ministra.

"Koncom júna, po policajnom zásahu na rezorte pôdohospodárstva a jeho organizáciách, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jozef Bíreš verejne vyzval vtedajšieho ministra vnútra Ivana Šimka, aby preveril primeranosť zásahu. Cieľom tejto výzvy bola ochrana farmárov a snaha o to, aby neprišli o takmer 1,4 miliardy eur vyplácaných prostredníctvom Pôdohospodárskej platobnej agentúry," uviedol rezort.

Doplnil, že minister, ktorý sa na primeranosť zásahu pýtal Šimka aj osobne, kategoricky vylučuje, že by sa dožadoval akýchkoľvek informácií nad rámec zákona.

Bírešov odchod žiadal vo štvrtok líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič

Odvoláva sa na vyjadrenia Šimka, že Bíreš sa zaujímal o zásah polície na ministerstve pôdohospodárstva, a preto chcel sprostredkovať stretnutie Bíreša s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Prezidentka Zuzana Čaputová deklarovala, že obaja majú jej dôveru. Ani premiér Ľudovít Ódor nepovažuje za problém, že sa minister Bíreš dožadoval vysvetlenia o primeranosti zásahu v jeho rezorte.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik