Dajte stíhačky, vyhráme!
21 | 07 | 2023 I Milan Laca

Poskytnutie stíhačiek F-16 Ukrajine zastaví ruskú blokádu prístavov.

Úplné ukončenie blokády námorných prístavov ruskými útočníkmi bude možné, keď Ukrajina dostane prvé letky stíhačiek F-16.

Opäť žiadal 

Vystúpenie ukrajinského ministra zahraničných vecí  Dmytra Kulebu na zasadnutí Rady ministrov zahraničných vecí EÚ 20. júla, komentuje „Evropeyska Pravda“ s odvolaním sa na tlačovú službu MZV.

Šokujúci návrh EÚ! Szijjártó poslal Ukrajincom tvrdý odkaz a dotácie pre Kyjev podmieňoval touto podmienkou
"Brusel nielenže neuvažuje o mieri v krátkodobom horizonte, ale z dlohodobého hľadiska predstavuje vojnový systém pre celú Európu," povedal šéf rezortu zahraničných veci Maďarska, Péter Szijjártó. Podľa vyjadrenia MZV počas prestávky zasadnutia... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vysvetlenie

"Bude to možné (odblokovanie prístavov), keď Ukrajina dostane prvé letky F-16, ktoré budú schopné hliadkovať na oblohe a na námorných cestách," vyhlásil Kuleba.

Aktívni poslanci

Tri desiatky poslancov Európskeho parlamentu sa pripojili k výzve, aby sa  na Ukrajinu čo najskôr presunuli  stíhačky štvrtej generácie F-16, na ktorých ukrajinskí piloti začnú cvičiť v auguste.

Ide o obilie, o kšeft?

Minister Kuleba vo svojom prejave vyzval členské štáty EÚ, aby aktívne spolupracovali na zbavení Ruska vplyvu na ukrajinský námorný export. Ideálnym scenárom by, podľa neho, bolo úplné ukončenie námornej blokády ukrajinských prístavov Ruskom.  Kuleba tiež vyzval Európsku úniu a štáty EÚ, aby urýchlene  rozšírili všetky dostupné spôsoby  vývozu obilia z Ukrajiny a akékoľvek obmedzenia v preprave obilia označil za neprijateľné.

Vojna o zrno
Presnejšie, vojna o zisky z ukrajinského obilia. Ono totiž nikdy neplnilo nijaké humanitárne ciele v hladujúcej Afrike, ale končilo na lukratívnych európskych trhoch. O tom sa však z mainstreamu nikto nedozvie, hoci, prečo inak by sa európske štáty... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme