Vojna o zrno
20 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Presnejšie, vojna o zisky z ukrajinského obilia. Ono totiž nikdy neplnilo nijaké humanitárne ciele v hladujúcej Afrike, ale končilo na lukratívnych európskych trhoch. O tom sa však z mainstreamu nikto nedozvie, hoci, prečo inak by sa európske štáty búrili proti dovozu obilia z Ukrajiny? Téme sa venuje rakúsky web orf.at.

Moskva najnovšie stanovila termín OSN pre novú dohodu o obilí.

Tri mesiace a dosť

Rusko dáva Organizácii Spojených národov lehotu na oživenie dohody o obilí. "OSN má ešte tri mesiace na to, aby dosiahla konkrétne výsledky," povedala hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharovová.

„Ak budú konkrétne výsledky, sme pripravení o tejto otázke rokovať.“ Rusko v pondelok pozastavilo dohodu o obilí s Ukrajinou, ktorú sprostredkovala OSN a Turecko. Okrem iného to umožnilo export ukrajinského obilia cez Čierne more.

Zelenskyj konšpiruje

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si spojil masívne ruské útoky na prístavné zariadenia v Odese s ukončením dohody o obilí. (Pritom sami Rusi tvrdia, že ide o odplatu za útoky na Ketrčský most.) "Ruskí teroristi sa absolútne zámerne zameriavajú na infraštruktúru obilnej dohody a každá ruská raketa je ranou nielen pre Ukrajinu, ale pre každého na svete, ktorý sa usiluje o normálny a bezpečný život," uviedla dnes hlava Ukrajiny prostredníctvom Telegramu.

Rusi tvrdia niečo iné

Ruská armáda na druhej strane uviedla, že sa zamerala na vojenské zariadenia a muničné sklady neďaleko Odesy. Lenže o ich zničení Kyjev pochopiteľne mlčí.

Práva Rusov nie sú ľudské, vyplýva z rozhodnutia ESĽP
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) odmietol Ruskej federácii uspokojiť nároky voči Ukrajine. Informuje o tom ukrajinské ministerstvo spravodlivosti a správu vydal web strana.today.news. Moskva ešte pred vojnou v júli 2021 podala sťažnosť, v... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik