Rázne rozhodnutie Ruskej federácie
20 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Ministerstvo obrany Ruskej federácie: "Všetky lode smerujúce do ukrajinských prístavov sa budú považovať za vojenské lode". Informuje web eadaily.com. 

Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že od polnoci 20. júla všetky lode, smerujúce do ukrajinských prístavov, budú ruskou armádou považované za prepravcov vojenského nákladu.

Posilní sa tak kontrola nad pohybmi v Čiernom mori

"V súlade s tým budú vlastnícke krajiny takýchto lodí považované za zapojené do ukrajinského konfliktu na strane kyjevského režimu," - potvrdili na ruskom ministerstve obrany.

Ministerstvo tiež vyhlásilo niektoré oblasti severozápadnej a juhovýchodnej časti medzinárodných vôd Čierneho mora za nebezpečné pre plavbu: "Predpísaným spôsobom boli vydané príslušné informačné varovania o zrušení bezpečnostných záruk pre námorníkov."

Dôvodom je ukončenie fungovania „Čiernomorskej iniciatívy“ a „obmedzenie námorného humanitárneho koridoru“ .

Práva Rusov nie sú ľudské, vyplýva z rozhodnutia ESĽP
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) odmietol Ruskej federácii uspokojiť nároky voči Ukrajine. Informuje o tom ukrajinské ministerstvo spravodlivosti a správu vydal web strana.today.news. Moskva ešte pred vojnou v júli 2021 podala sťažnosť, v... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme